Прочитај ми чланак

Швајнштајгер рекао збогом фудбалу: Емотивно опроштајно писмо немачке легенде

0

Бастијан Швајнштајгер је одлучио да каже збогом фудбалу. Легендарни немачки фудбалер је поручио навијачима на Инстаграму да ће на крају ове сезоне "окачити копачке о клин".

Швајнштајгер је током богате каријере наступао за Бајерн Минхен од 2002. до 2015. године, затим је две сезоне играо за Манчестер јунајтед, а касније од 2017. године наступа за Чикаго Фајер. За немачку репрезентацију је прошао све репрезентативне селекције, а у првом тиму Панцера играо је од 2004. до 2016. године, одиграо је 121 утакмицу и постигао 24 гола, а био је и капитен 2014. године када је освојио титулу првака света у Бразилу.

Foto: Tanjug/AP

Богата каријера, у којој је освојио прегршт трофеја, ускоро ће бити завршена, а Швајнштајгер се емотивно обратио свима који су га подржавали свих ових година, а посебно је истакао своју супругу Ану Ивановић.

– Драги навијачи, дошло је време за то и ја чу завршити своју каријеру на крају ове сезоне. Захваљујем се вама и мојим тимовима, Бајерну, Манчестер јунајтеду и Чикаго Фајеру, као и репрезентацији Немачке. Омогућили сте ми ово невероватно искуство. И наравно, хвала мојој супрузи Ани Ивановић и мојој породици на подршци. Због тога што се повлачим из фудбала се осечам мало носталгично, али се исто тако радујем и узбудљивим изазовима који ме ускоро очекују. Остаћу веран фудбалу. Много, много вам хвала за време које смо провели заједно, увек ћу имати место у свом срцу за вас. Ваш Басти – написао је Швајнштајгер.

Убрзо је реаговала и Ана Ивановић, која је објавила њихову заједничку фотографију и честитала свом супругу на невероватној каријери.

– Честитке на невероватној каријери, љубави! Не могу да дочекам да видим која је следећа авантура у нашој малој и дивној породици. Не могу да будем поноснија на тебе данас, волимо те – поручила је Ана Ивановић.

Ана и Швајнштејгер су у браку од 12. јула 2016. године, када су се венчали у Венецији. Имају и два сина, Луку којег су добили 2018. године, као и Леона, који је дошао на свет крајем августа.