Прочитај ми чланак

Сукоб Саше Ђорђевића и Мишка Ражнатовића

0

Саша Ђорђевић, прослављени кошаркаш и бивши селектор Србије, одговорио је на коментар менаџера Мишка Ражнатовића, који је рекао да би "екипа Партизана из 1992. године била последња у овом формату Евролиге".

Кошаркашки агент Мишко Ражнатовић анализирао је сезону у Евролиги у разговору са Донатасом Урбонасом за „Basket News“, уз једну изјаву која је подигла буру у српској кошарци.

Направио је паралелу са 1992. годином, када је Партизан био првак Европе.

– Боље је сада него тада. Ако се вратимо у прошлост, било би рецимо 10 тимова у Евролиги. Да тадашњи Партизан игра у данашњој Евролиги, они би били последњепласирани, уз дужно поштовање за сјајне таленте као што су Саша Ђорђевић или Предраг Даниловић. Тада је било 14-16 утакмица, сада је 40. Све је другачије, потпуно друго такмичење и спорт. Очигледно, ово је најбоља година у историји српске клупске кошарке јер оба тима имају изузетне буџете, довели су одличне играче и тренере. Узбуђење у граду је никада веће – рекао је Ражнатовић.

Није дуго требало Александру Ђорђевићу, човеку који је постигао победоносну тројку за црно-беле у финалу 1992. године, да се огласи тим поводом:

Он је приложио скриншот вести о поменутој изјави, са следећим коментаром:

– Вероватно… Ја имам вештачки кук, Сале (Даниловић) оперисао зглобове, Иво (Накић) тетиву и стент, Страги (Стевановић) 50-ак килограма више, Ребарац (Ребрача) стент или два, Драгутину отишла колена, а фалио би нам и Шарић пуно, и тако даље… Сви смо већ у педесетим, не баш у тренингу и идеалним годинама, мада, премда, хм…

Нема сумње, изјава Ражнатовића подигла је много прашине, а о томе довољно говори и ова изјава некадашњег селектора Србије и легендарног кошаркаша.