Прочитај ми чланак

СУДИЈЕ УНАКАЗИЛЕ СРБИЈУ – Шаћири срушио ‘Орлове’ у 90′!

0

Швајцарска изједначила у другом полувремену, Србија оштећена за пенал!

Фудбалери Србије поражени су од Швајцарске у Калињинграду са 2:1 после преокрета, у мечу 2. кола групе Е на Мундијалу у Русији!

Србија је победила Костарику са 1:0 на старту, а победа над Швајцарском је гарантовала место у осмини финала.

Ипак, предност је испуштена, па Орлови морају да победе Бразилце у последњем колу ако желе да прођу у нокаут фазу!

Бразилци су се извукли против Костарике захваљујући головима у надокнади (2:0) и имају четири бода пред расплет у Москви у среду од 20.00 против Орлова.

Након овог меча, Бразил и Швајцарска имају по 4 бода, Србија 3, Костарика је на нули.

Превише смо попустили у другом полувремену и то је било кобно, али ни судија Брих није био милостив, директно је утицао на исход не судивши пенал или макар ВАР анализу после рвачког фаула над Митровићем у 16-ерцу Орлова при 1:1.

Foto: AP/Tanjug

СРБИЈА – ШВАЈЦАРСКА 1:2

(Митровић 5 – Џака 52, Шаћири 89)

Стадион: Калинињград Судија: Феликс Брих

СРБИЈА: Стојковић, Ивановић, Миленковић, Тошић, Коларов, Матић, Миливојевић (0д 80. Радоњић), Тадић, Милинковић Савић, Костић (од 64. Љајић), Митровић.

ШВАЈЦАРСКА: Зомер, Лихтштајнер, Аканђи, Шер, Родригез, Џака, Бехрами, Шаћири, Џемаили (од 73. Емболо), Цубер, Сеферовић (Од 46. Гаврановић).

ТОК МЕЧА

Велики број Срба је испунио трибине, током химне се осетио жесток набој и Младен Крстајић је био на ивици суза, што се није променило ни када је меч почео.

Стартни притисак је уродио плодом, већ у 5. минуту је Тадић са десног бока мајсторски нашао Митровића у срцу шеснаестерца. Пошто је он лагано одбацио чувара, било је јасно Зомеру да ће морати да вади лопту из мреже кад није очекивао.

Муњевито је Швајцарска одговорила притиском и високим постављањем екипе, бекови су ишли дубоко у нашу половину, али смо и ми одговорили преко Костића.

Крагујевчанин је бацио Бехрамија на траву, створио простор за центаршут, али није успео да најбоље упосли саиграче. Након тога, и Милинковић Савић је опробао шут са 20 метара, није Зомер морао да реагује уопште.

У наставку смо више нападали по десној страни где делује Тадић, а Стојковић је први пут загрејао рукавице тек у 29. минуту. Тада је Џемаили са петерца пробао да га матира, али зна се какав је наш голман у ситуацијама „1 на 1“, на време се добро поставио.

Било је и варница када је Шаћири пробао да исфолира слободан ударац, Митровић га је закачио и револтирано је реаговао на театралан пад, што га срећом није коштало картона.

Ипак, картон је постао невоља за Матића, Миливојевића и Милинковић-Савића, ударни везни трио је опоменут жутим картоном и то је био аларм да се мало прикочи у жестоким дуелима.

Било је нових шанси за 2:0 до полувремена, Тошић се нажалост није прославио после корнера, каснио је на убацивање Тадића, који је пред последњи звиждук Бриха послао лопту тик изнад пречке са 20 метара.

Наставак није почео добро, превише смо се повукли, а то је било кобно.
Казнио је то момак албанског порекла, Гранит Џака, после одбитка је са 20 метара одлично гађао доњи угао гола Стојковића, па смо били на новом почетку.

Онда је убацио Крстајић Љајића, а затим је уследила веома контроверзна ситуација у шеснаестерцу Швајцарске. Двојица су рвачки вукла Митровића, али Брих чак ни за ВАР није марио у овој ситуацији, иако је то било у гол шанси!

Нови џокер био је Радоњић, али нисмо много ни стигли од њега да видимо, Крстајић није чак ни трећу измену направио.

Онда је уследио шок у 90. минуту када је заспала наша одбрана пустила Шаћирија да протутњи, затим и постигне гол поред Душка Тошића који је каснио.

Нису се Орлови опоравили од тог шока, па ће напасти сензацију против Бразила који баш и не бриљира.