Прочитај ми чланак

Судија частио Србију у финишу, Роналдо побегао с терена – реми с Португалом!

0

Фудбалери Србије и Португалије одиграли су атрактиван и ефикасан меч у 2. колу квалификација за Светско првенство у Катару, које ће се одржати 2022. године. Било је 2:2, и то пошто је наш тим губио са 0:2 и показао да ипак има калибар да се надиграва са прваком Европе!

Србија је у првом колу победила Републику Ирску са 3:2, Португалци су аутоголом поразили Азербејџанце са 1:0, па је ово био дуел две екипе које се боре за 1. место групе А у европским квалификацијама.

Драган Стојковић Пикси извео је офанзиван састав са два шпица и два крила прилично нападачких карактеристика, али је тим Србије јефтино примио два рана гола, киксевима Миленковића, који је дозволио скоро 20цм нижем Жоти да лагано шутира главом.

То је надокнадио Немања Радоњић као џокер, са две асистенције у другом полувремену, за рекордера Митровића и Филипа Костића, који је у 60. минуту изједначио на 2:2.

Србија је онда имала више од игре, али није искористила индиспонираност Кристијана Роналда, који је био потпуно ван препознатљиве форме.

На крају, Португалци су били близу гола, није било ВАР-а да утврди да ли је у 93. минуту лопта потпуно прешла линију при шуту Роналда.

Арбитри нису хтели да признају погодак, Роналдо се изнервирао, добио жути картон и побегао са терена. Бацио је чак и капитенску траку, револтирано је кренуо ка тунелу, није хтео ни да чека последњи звиждук.