Прочитај ми чланак

СТОЈКОВИЋ: Ускоро ћу стићи и Беару!

0

Serbia Soccer UEFA Europa League

Репрезентативци Србије спремају „поклон“искусном чувару мреже, који ће у петак у Дубаију одиграти 50. меч за државни тим.

Од прекобројног, нежељеног до слављеника. Дуг је пут прешао Владимир Стојковић у дресу најдражих боја за све ове године. Ипак, у петак ће уз широк осмех изаћи на терен против Русије, јер ће му то бити јубиларни, 50. наступ за нашу репрезентацију! Има чиме да се похвали, али и чега да се сети када крене да врти филм уназад…

Имаће Стојковић, дакле, посебан мотив против „зборнаје“, даће „200 одсто“ могућности да му се мреже не тресе на дан златног јубилеја.

– Драго ми је што стижем до броја од 50 утакмица, лепа је то бројка. Али, немам намеру да овде станем, жеља ми је да достигнем најпре Владимира Беару, који је једини од голмана испред мене – прича, видно задовољан Владимир Стојковић. – Да будем искрен, требало је давно да прескочим тај број. Да није било разних околности, да нисам био отписан у једном моменту, до сада бих скупио 75 наступа за репрезентацију.

Српски чувар мреже је свестан да му сутра Руси неће давати попуст због јубилеја. „Зборнаја“ се спрема за наступ на Светском првенству, сабира сваки гол, за нови грам самопоуздања на том путу.

– Не да не очекујем предах у петак на терену, већ верујем да ћу имати пуне руке посла. Нападаће Руси, нападаћемо и ми, јер желимо да наставимо добар низ резултата из прошлог месеца. Играћемо на победу. Зато сам сигуран да ће бити лепа утакмица. Драго ми је што у последње време редовно играмо против јаких репрезентација – наглашава Стојковић.

(Вечерње новости)