• Почетна
  • СПОРТ
  • СТОЈАДИНОВИЋ: Моћни појединци су нам отели шест бодова!
Прочитај ми чланак

СТОЈАДИНОВИЋ: Моћни појединци су нам отели шест бодова!

0

sp-stojad15_620x0

На Маракани огорчени због поништеног гола у Нишу, директор указује на грешке арбитара: Судијским одлукама остали смо бет шест бодова у четири кола.

КАО С ФРОНТА

Тренер Црвене звезде биће приморан да мења тим у среду, јер су се црвено-бели са „решене утакмице“, како се по кулоарима могло чути претходне недеље – вратила као с фронта.
Милош Нинковић има 12 копчи на челу као успомену на дуел с Пејчићем и сигурно неће битио у комбинацији за дуел с Крагујевчанима.
И Александар Ковачевић има проблеме с коленом, док се на повреду жали и Абиола Дауда.
Од раније су ван строја Новак Мартиновић и Марко Петковић који сигурно неће бити у комбинацији…

Звезда је наставила расипање бодова на гостовањима и дошла до поражавајуће чињенице да је у првих десет кола изгубила чак 13 од могућих 30! Свесни да игра екипе није ни близу очекиваног нивоа, на „Маракани“ су после ремија у Нишу (1:1) огорчени и због суђења, на које су уложили званичну жалбу.

Разлог је поништен гол Горана Гогића у завршници утакмице, због наводног офсајда Дауде, који је главном арбитру Миодрагу Гогићу сигнализирао помоћник Јовица Милин.

– Судије нас упропастише! До сада се нисам оглашавао по том питању, али ово је превршило сваку меру – незадовољан је спортски директор Зоран Стојадиновић. – У Нишу нам је поништен регуларан гол, апсолутно нема говора о офсајду. То се добро види на снимку, сви који су гледали могли су да се увере у истинитост ове тврдње.

Стојадиновић подсећа да ово није први пут да се дешавају грешке на штету црвено-белих…

– Оштећени смо и против Доњег Срема за чист гол, а против Вождовца и Чукаричког нам нису свирани очигледни пенали. Можда баш ти бодови буду пресудни у борби за титулу. Па, није Звезда Барселона па да се прошета кроз лигу.

Очигледно, моћни појединци мисле да ће задржати позиције ако Звезда заостаје на табели, па рачунају да руководство неће имати времена да се бави променама у фудбалу него својом муком. Е зато је Звезди судијском крађом отето шест бодова – љутито констатује спортски директор клуба из Љутице Богдана.

И у стручном штабу црвено-белих влада велико незадовољство због судијских одлука, али и због игре коју приказује њихов тим.

– Нису добри утисци, нама су потребне победе, а пошто не добијамо у низу не могу да будем задовољан – каже тренер Славиша Стојановић.

Шефа стручног штаба боли што ниједна прилика да се сустигне Партизан није искоришћена. Кад год би црно-бели испустили бодове, Звезда је узвраћала истом или „још јачом“ мером…

– Проблем је у зрелости. Не користимо ситуације које морамо. Имали смо неколико прилика да стигнемо Партизан, али ћемо то морати да урадимо у директном дуелу.

Звезда је поново примила гол на почетку и практично ушла у утакмицу из минуса.

– Фасцинантно је и несхватљиво да већ три или четири пута примамо гол из првог шута. Концентрација и индивидуални квалитет су на таквом нивоу да нам се такве грешке дешавају.

Из недеље у недељу играчи Звезде не показују на терену да могу да спроведу тренерове замисли, па се поставља питање где су границе стрпљења Славише Стојановића…

– То је већ на ивици… Радимо, увежбавамо, пазимо на сваки детаљ, али једно је рад на тренинзима, а друго појединачни квалитет. На неким позицијама немамо оно што желимо. Потребни су нам и већа концентрација и више професионализма. Утакмица почиње кад се облачи опрема, а завршава кад се оде на туширање и то морају сви да схвате.Треба да се деси нешто, биће промена већ у среду – најављује Стојановић.

Проблеми са штоперима сада већ достижу критичну тачку јер Звезду после куп дуела с Радничким 1923 чека судбоносни вечити дерби.

– За мене је свака седмица судбоносна. Ова можда и за све. Али, ми имамо могућност да станемо на ноге. Зато и не стрепим од дербија, већ га гледам као прилику да коначно остваримо нешто чему смо стално близу, а никако да ухватимо. Чињеница је да имамо озбиљан проблем с одбраном и видећемо како да превазиђемо ову ситуацију.

(Вечерње новости)