Прочитај ми чланак

Штимац позвао шест нападача за меч са Србијом

0

igor_stimac

(Б92)

Селектор репрезентације Хрватске Игор Штимац објавио је списак од 26 кандидата за квалификациону утакмицу против Србије 22. марта на Максимиру. 

„Прилично сам задовољан играма, али највише ме радује њихово здравље. Минутажа више-мање, имаћемо неко време у којим ћемо радити заједно. Имам одређених проблема с такмичарском формом, у Украјини је сезона тек почела, у Русији још није“, рекао је селектор Хрватске.

„Мали проблем су задњи везни играчи, Радошевић и Ковачић, та наша будућност, остали су без минутаже које су имали у Динаму и Хајдуку. На Бадељу је видљив умор, играо је лошије протеклих викенда, Вукојевић није у такмичарској форми. Зато смо и позвали мало више играча баш на тој позицији, изабраћемо максимално спремне за 90 минута“, додао је Штимац.

Говорећи о селекцији Србије, Штимац је рекао:

„Нећу наглашавати никога из српског тима. Добри су, одлучили су се за стварање нечега за сутра, то је тежак пут, али много је талената у њиховој екипи, али и искуства“, рекао је Штимац и послао мирољубиву поруку:

„Позивам свих да ових 15 дана ‘билдамо’ атмосферу, ‘билдајмо’ љубав а не мржњу, да у доброј атмосфери створимо предуслове за добар резутат. На провокације нећемо одговарати. Наш је задатак да промовишемо фудбал на начин на који се млада држава Хрватска промовисала свиету. Даћемо максимум на пољу фер-плеја и максимално се дистанцирати од догађаја који би могли да нам одврате пажњу са терена“.

На списку се налази и натурализовани Бразилац Самир, иако је пре неколико дана поново имао проблема са законом због вожње под дејством алкохола.

„Зашто су се неки надали да га нећу звати? Јер су чекали и јављали где ће проћи? Сви који своје фрустрације лече преко леђа спортиста, који воде своје ратове, код мене неће наићи на разумевање. Ја сам тај који бира. Поређење са неколико случајева, попут Бентнера и оног хокејаша, немају никакве везе“.

Голмани: Стипе Плетикоса (Ростов), Данијел Субашић (Монако), Дарио Крешић (Локомотива Москва).

Одбрана: Ведран Ћорлука (Локомотива Москва), Даријо Срна (Шахтјор), Јосип Шимунић (Динамо), Гордон Шилденфелд (ПАОК), Иван Стринић (Дњепар), Домагој Вида (Динамо Кијев), Дејан Ловрен (Лион).

Средина терена: Аријан Адеми (Динамо), Иван Ракитић (Севиља), Милан Бадељ (Хамбург), Нико Крањчар (Динамо Кијев), Огњен Вукојевић (Динамо Кијев), Лука Модрић (Реал Мадрид), Матео Ковачић (Интер), Самир (Динамо), Иван Перишић (Волфсбург), Јосип Радошевић (Наполи).

Напад: Марио Манџукић (Бајерн), Едуардо да Силва (Шахтјор), Ивица Олић (Волфсбург), Никица Јелавић (Евертон), Младен Петрић (Фулам), Никола Калинић (Дњепар).