Прочитај ми чланак

Штимац се поново огласио: Бранићу земљу, данас је дошао руководилац радова…

0

Српски кошаркаш Владимир Штимац вечерас се поново огласио о експропријацији и копању на његовој земљи од стране Миленијум тима и том приликом је навео да ће своју земљу бранити правним путем.

Штимац је рекао да је данас у присуству полиције на терен поред поменутог приватног земљишта изашао руководилац радова из Миленијум тима и, како тврди српски кошаркаш, дао изјаву полицији како су непознате особе затрпале ископе где су планиране цеви.

„То је исти господин који је власиницима плацева и мом брату пре неколико дана рекао да ће сутрадан доћи уз присуство полиције и приватног обезбеђења како би могли да наставе радове, а њима нека је Бог у помоћи“, написао је Штимац на мрежи Икс, некадашњем Твитеру.

Српски кошаркаш је рекао да су поменуте ископе затрпали „не непознате особе, већ власници који бране своју приватну својину“.

„Поменути господин је давао добре примере раније из своје праксе покушавајући да применом јако атрактивних метода (поливање бензином) брани неке терене који су њему били од велике важности. Као што сам раније најавио, ми нећемо потпасти под његов лош утицај и бранићемо нашу земљу правним путем“, поручио је Штимац.

Подсетимо, кошаркаш Штимац раније је јавно изнео оптужбе на рачун Миленијум тима, иначе фирме која је главни извођач радова на гасоводу који ће ићи од Александровца до Тутина.

Према његовим речима, Миленијум тим планира да постави цеви „посред његове земље“ иако, како каже, није потписао ништа и ни на шта није пристао. Иначе, у питању је инвестиција вредна 52 милиона евра, а рок за завршетак радова померао се из године у годину.

„Велики поздрав за Миленијум тим. То што хоћете бесправно да ми копате посред моје земље и стављате цеви за гасовод, а знате и сами куда пројекат пролази, ја вам сигурно нећу дозволити. Ако сте мислили да ћу да прећутим и да се некога плашим, а толико сам дао овој земљи, мислим да сте погрешили“, навео је тада Штимац.

Након тога огласио се Миленијум тим који тврди да се све дешава по закону.

„Парцеле кроз које гасовод треба да прође правоснажно су експроприсане решењем које је издала Република Србија, Општина Рашка, Одсек за урбанизам, Имовински послови, број 465-1935/20 дана 12.05.2023, а решење је постало правоснажно 05.06.2023“, навела је ова фирма.

Ипак, Штимац каже да није баш све тако како кажу из Миленијум тима.

„Није тачно да је експропријација завршена, није добијен званично ниједан документ ни позив, ми нисмо били део расправе, ништа нисмо потписали и нисмо пристали на услове, тако да је власништво земљишта кроз које је планирано да прође гасовод и даље приватно и није правно регулисано у смислу проласка гасовода. Наравно да самим тим нисмо добили ни исплату за земљиште јер је оно и даље у нашој приватној својини“, написао је Штимац на Твитеру.

Иначе, Миленијум тим је главни извођач радова на изградњи разводног гасовода високог притиска Александровац-Брус-Рашка-Нови Пазар-Тутин. Инвеститор је јавно предузеће Србијагас. Гасовод ће бити 116 километара, а његова изградња коштаће око 52 милиона евра.