Прочитај ми чланак

Стигао у Нови Сад: Федерер игра за Швајцарску против Србије

0

Roger-Federer-tennis-Olympic-Games-London-201_2802974

 

Изненађење! Роџер Федерер стигао је са Станисласом Вавринком у Србију и играће меч 1. кола Светске групе Дејвис купа.

Федерер је на аеродром Никола Тесла стигао са Станисласом Вавринком и одатле се упутио ка Новом Саду. Како Б92 сазнаје, Швајцарци су изнајмили посебан хотел у близини Новог Сада. На аеродрому их је дочекао амбасадор Швајцарске, а одмах са писте Вавринка и Федерер су се упутили ка Новом Саду.

Колико је Федерер шокирао све у Србији својим доласком говори и анегдота са аеродрома. Наиме, представник Тениског савеза Србије је пришао на аеродрому господину у плавој перјаној јакни рекавши му да подсећа на Роџера Федерера, а након тога је дотични господин скинуо капу и одговорио: „Па ја и јесам Роџер Федерер.“

„Ни Вавринки сигурно неће бити лако, он у Србију стиже после само једног тренинга. информација која се појавила за Роџера Федерера све је изненадила и она говори о амбицијама Швајцарске на предстојећем дуелу“, рекао је селектор Србије Богдан Обрадовић за Б92 додавши да и поред снажног тима Швајцарске верује у наш тим.

Дуел 1. кола Светске групе између Србије и Швајцарске игра се предстојећег викенда у Новом Саду.

За Србију неће наступити Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић и суспендовани Виктор Троицки, а требало би да играју Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Илија Бозољац и Ненад Зимоњић.

(Танјуг)