Прочитај ми чланак

Станојевић ботује за режим, сметају му повици с трибина „Вучићу педеру“!?

0

Тренер Партизана Александар Станојевић није давао изјаву после утакмице у Новом Пазару, већ је то учинио његов помоћник Бранимир Вукашиновић.

Био је срећан Станојевић победом од 4:1, али и огорчен свим дешавањима на утакмици и прекидом од скоро 40 минута после трећег гола црно-белих.

Foto: YouTube

Било је веома наелектрисано током целог сусрета, а домаћи су одбили да наставе меч када су гостујући навијачи почели да скандирају Ратку Младићу.

„Не памтим да је боља боља атмосфера на почетку утакмице. Одавно нисам присуствовао бољем амбијенту, сви смо били одушевљени. А онда се све променило. Запитао сам се да ли се овде фудбал игра због момака на терену или да би се послале одређене поруке. Испада да не навијамо за вољене клубове, већ узвикујемо политичке и(ли) пропагандне пароле. Не верујем да се то дешава у 21. веку. Скандалозно. Ако волиш свој клуб – навијај. Ако желиш друге ствари – иди на место на ком можеш да искажеш“, рекао је Станојевић у изјави за „Моззартспорт“ и наставио:

„Људи, у нашем првенству сваке седмице имамо само сат и по времена да нас подржите. И уместо да то буде ветар у леђа тиму и клубу, слушамо милијарду различитих парола. Питам се шта је сврха, зашто се ја бавим ови послом, ако ти твој рођени клуб није најдражи, да се само њиме бавиш. Знате, цео живот радим за тих 90 минута и онда се 75 бавим неким другим стварима. Разчаран сам. А све је почело супер, као прави спектакл, да би се одједном, ни из чега, претворило у лудило и са њихове и са наше стране, које нема везе ни са чим. Срамно! Мени је Партизан идеал, умро бих за њега, све сам клубу подредио, тако сам васпитаван и зато ми није јасно да се навијач 90 минута не бави својим клубом“.

Није срећан због скандирања Партизанових навијача која немају никакве везе са клубом.

„Поштујем скандирања: ’Станоје, одлази’, ’Управа, напоље’ или ’Играте к’о п…е, Гробари’. Све је то легитимно. Само, у 21. веку ме пустите неких ствари. Зна се шта је Партизан. Љубав! Чиста емоција. Немојте да мешамо бабе и жабе. Играчима говорим како не желим да их видим одсутне ни пет минута током сат и по тренинга. Тако исто доживљавам и навијаче, немојте да проведете 90 минута, а да не бодрите свој тим. Не интересује ме како ће ко га схвати ове речи, али знам да ми играмо због навијача. Ваљда би тако требало да буде“.

Ово је већ други пут током сезоне да се Станојевић директно или индиректно обратио „гробарима“.

„Нисам битан ја. Кога интересујем!? Није битно да ли ће после свега неко да ми звижди или како ће да реагује на моје речи. Мени је Партизан све у животу. Немам проблем да се изнесе став, али ако си прави навијач Партизана ваљда је логично да подржиш клуб. Могу да се љуте колико хоће, али људи, дајте нам енергију са трибина. Мене су учили да је у томе поента. Љубав према клубу би требало да буде поента. Зато смо другачији од других, зато смо посебан клуб, различит у сваком погледу. Немојте да идемо на неку другу страну“, додао је тренер црно-белих.

„Није било прозивања на националној основи. Мада, не знам ни шта значе нека певања. А гађања свим и свачим – јесте. И то кад смо се радовали Натховом поготку. Да, бацали су свашта на нас са трибина. Наравно да не могу да оправдам, али разумем ту спортску реакцију“, појаснио је Станојевић.

Када је реч о самој утакмици, ту је био одушевљен игром својих изабраника.

„Фасциниран сам тимским духом и одлучношћу да нешто урадимо на месту где смо у првенству победили само једном у претходних седам утакмица. Највећи утисак који сам понео за Београд тичу се фокуса сваког играча, посвећености обавезама и фокса на игру, у изузетно, понављам, изузетно ватреној атмосфери. Сјајна енергија! Видели сте Натха, у прва два кола није био стартер, али је показао како се игра за клуб, стало му је да коначно нешто вредно помена направи. Наравно, тек је почетак сезоне, све може да се окрене за дан, али осећај који нам је дао приликом прославе голова је сјајан. Видела се одлучност сваког појединца, тако и Урошевића“, поручио је Станојевић.