Прочитај ми чланак

Шта ако Новак сервира за победу у финалу, а власти АУС улете на терен и депортују

0

Новак Ђоковић је добио две битке и веома је близу да добије и коначан рат против Владе Аустралије која га је данима "злостављала" по доласку у ову земљу!

У понедељак рано ујутру му је враћена виза после неколико сати саслушања пред судијом, затим је министар за имиграције Алекс Хок „пропустио“ да га у року од четири сата од коначне пресуде ухапси и депортује – што значи да ће вечерас бити слободан – али је остало оно питање шта ће се дешавати у наредним данима.

Foto: Tanjug/AP Photo

Да, у наредним данима, јер Хок има ту могућност и моћ да под имиграционим актом у сваком тренутку депортује Ђоковића назад и забрани му улазак у земљу у наредне три године.

Из кабинета министра Хока истичу да се и даље вага око овог случаја и да ће коначлна одлука највероватније бити донесена у понедељак вече по средњеевропском времену, односно 11. јануара по тамошњем. Али, и даље „боде очи“ та могућност да га Хок у неким наредим данима „протера.“ Проблем је тај што за сада никоме није познато каква је правна процедура у овом случају и до када ће Ноле да стрепи.

Шта то онда значи за Ђоковића и Аустралијан опен? Да ли можемо од власти у Аустралији онда да очекујемо да у евентуалном финалу АО улете на терен и прекину Ђоковићев сервис за титулу? Верујте, ни то не би било изненађење када погледамо шта су све ових дана радили и какав су циркус правили.

Јер, у Аустралији је све могуће! У нацији у којој мањка правде (мада је суд потврдио да не подлеже притиску), веома је опасно бити у праву. Већина грађана у таквој нацији су на неки начин „ограничени“, а такви на крају бирају председнике владе због којих је сва ова збрка и настала. Избори у Аустралији су заказани за април и политичка игра преко Новакових леђа се наставља. Докле? Надамо се да ћемо брзо сазнати.