• Почетна
  • СПОРТ
  • Српским рукометашима прети казна због Ратка Младића и Драже
Прочитај ми чланак

Српским рукометашима прети казна због Ратка Младића и Драже

0

detalj sa-utakmice-srbija-tunis-1374133757-340951

(Курир)
БАЊАЛУКА – Међународна рукометна федерација (ИХФ) могла би да казни младе рукометаше Србије (играчи до 21 године) утакмицом без публике на Светском првенству пошто су навијачи током меча са Тунисом на трибинама развили заставе са ликовима Ратка Младића и Драже Михаиловића.

Србија мечеве игра у Бањалуци уз велику подршку са трибина, а сада им прети опасност да меч против Данске одиграју без присуства публике.

„‘Добили смо информацију да се на трибинама појавиле заставе Ратка Младића и Драже Михаиловића, а осигурање нам је јавило да су заставе одмах уклонили. Даље кораке ћемо предузети након консултација са Међународном рукометном федерацијом (ИХФ) без које не можемо ништа урадити. Што се тиче РСБиХ наш ће предлог бити да се утакмице у среду у Борику играју без присуства публике“, рекао је за босанске медије генерални секретар РС БиХ Смајо Карачић.

Остаје да се види каква ће бити одлука с обзиром да је Бањалука ових дана била пример осталима по посети. У сва три меча „Борик“ је био премали да прими све заинтересоване, а каква еуфорија међу српским навијачима у Бањалуци влада довољно говори чињеница да је пред меч са Тунисом више од 1.000 гледалаца остало испред хале, а да је хала затворена сат времена пре почетка меча због превеликог броја навијача.