Прочитај ми чланак

СРПСКИ КАЈАКАШИ ОСВОЈИЛИ СРЕБРО, ДВЕ БРОНЗЕ И ТРИ ВИЗЕ ЗА РИО!

0

KAJAKAŠI SRBIJA

Љубитељи спорта у Србији са нестрпљењем су очекивали старт финалних трка на Светском шампионату у кајаку и кануу који се одржава у Милану. Србија је имала четири посаде првог дана финалних окршаја, а циљ су биле Олимпијске визе, а сан медаље.

Први је на стазу када су финала у питању изашао Дејан Пајић у трци на 1.000 метара. Примарни циљ је био освајање позиције број шест која доноси место на Олимпијским играма. Пајић није успео. Био је последњи у финалу. Али и поред тога девето место на планети је леп мотив за још жешћи рад.

На ред су стигли Марко Новаковић и Небојша Грујић на 200 метара. Актуелни шампиони света желели су да одбране трон. И пре почетка финала било је јасно да ће сјајни српски тандем обезбедити место у Бразилу. Трка је била невероватна. Наш тандем је кренуо нешто спорије успели су да се врате, уследио је фото финиш у којем је титула припала Мађарима. Али само на тренутак, због грешке организатора на старту, трка је поновљена. Одлучено је да се нова трка вози тачно у подне.

На стазу су изашле Далма Бенедек Ружићић и Милица Старовић на 500 метара. После сјајне трке, наше девојке су стигле до сребрне медаље и визе за Рио. Прве на овом шампионату, мада је кристално јасно да ће до истог циља стићи и Новаковић и Грујић, али сачекајмо 12 часова.

Времена за славље није било јер су у Милану у поход ка Олимпијским играма су кренули Марко Томићевић и Миленко Зорић у трци на 1.000 метара. За остварење сна је требала шеста позиција. После велике борбе и готово фото финиша, наша посада је освојила бронзану медаљу уз визу за Рио. Браво момци. Идемо даље, чекамо Новаковића и Грујића.

Актуелни шампиони света су кренули у одбрану титуле из Москве, тачно у подне као у вестерн филмовима. Србија је на крају освојила бронзану медаљу, да трка није поновољена била би сребрна, дас у имали бољи старт била би златна. Али разлога за тугу нема. Виза за Рио је у џепу, а сада већ бивши шампиони планете знају шта треба да раде и шта да унапреде да би у Бразилу стигли до медаље.

Диван дан. Сутра су на програм нова финала. Србија има три медаље, а говото је извесно да ће их бити више. Да ли ће Србија успети да надмаши успех из Москве када су освојене четири медаље? Верујемо да хоће.

izvor: SK