• Почетна
  • ВИДЕО
  • СРПСКИ ФУДБАЛ: ‘Бомба’ Коларова за реми Србије (Видео – голови)
Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ: ‘Бомба’ Коларова за реми Србије (Видео – голови)

0

fudbal srbija lt

Репрезентација Србије одиграла је нерешено против Француксе у пријатељском мечу на стадиону ЈНА – 1:1 (0:1).

Наши момци су кренулио офанзивно, али је Пол Погба, после неспоразума Немање Гудеља и Алексндра Коларова, донео предност ‘Триколорила’ у 13. минуту.

‘Орлови’ се нису предали, наставили су са нападима, али без изгледне прилике за изједначење. Ипак, коначан резултат сусрета поставио је Александар Коларов сјајним ударцем из слободног ударца, после комбинације са Браниславом Ивановићем, у 80. минуту меча.

Овај сусрет био је деби новог селектора Србије Холанђанина Дика Адвоката, а ‘Орлови’ су наступили у формацији 4-3-3, уз енергичнији приступ и бржи ритам игре од оног на који смо навикли претходних година.

Ток меча:

Наша селекција је меч пред 10.000 гледалаца отворила високим пресингом, што је довело до тога да се у уводних десетак минута играло углавном испред гола Лориса. Напади су текли преко левог бока, али није било превише опасности по гол гостију. Екипа Дидијеа Дешама запретила је први пут после корнера, када је Жереми Метју покушао са ивице казненог, да би затим Лоик Реми био непрецизан са десетак метара десно искоса.

После уводне иницијативе наше селекције, гости су се ослободили притиска и стигли до вођства. Кабела је изборио корнер, који је затим и извео, Коларов и Гудељ се нису најбоље разумели на првој стативи – лопта је прошла кроз петерац а Пол Погба је усамљен сместио у празну мрежу (0:1).

 

Састави:

Србија: Стојковић, Ивановић, С. Митровић, Настасић, Коларов, Гудељ, Матић, З. Тошић, Тадић, Марковић, Ђорђевић
Француска:
Лорис, Сања, Варан, Матје, Диње, Сисоко, Погба, Шнидерлин, Кабај, Реми и Кабела.

 

Французи су се поново повукли после вођства, да би ‘Орлови’ у неколико минута имали две прилике за изједначење. Најпре је Стефан Митровић покушао после корнера, али је његов ударац лако зауставио Лорис. Неколико минута касније, после акције на десном боку, Зоран Тошић је добио лопту на ивици казненог, повукао је ка пеналу и шутирао, али је његов ударац завршио преко пречке.

Покушала је Србија до полувремена да стигне до изједначења, али су ‘Триколори’ успели да отклоне све опасности испред свог гола. Србија је најбољу прилику за изједначење пропустила после корнера у самом финишу полувремена, када је ударац Тадића са капице отишао за мало поред леве стативе. Претходно је Бранислав Ивановић погодио пречку, такође после ударца из угла, али је судија Волфанг Штарк пре тога свирао фаул у нападу.

Французи су запретили одмах на старту другог дела игре, наши штопери су успели да се изборе са Лоиком Ремијем, да би лопта стигла до његовог имењака Кабеле. Играч Њукасла шутирао је из прве, али је Стојковић добром интервенцијом избацио лопту у корнер. Затим су наши момци поново преузели иницијативу… Покушај Ивановића је изблокиран, док је неколико солидних ситуација пропало после лошег завршног пâса.

У међувремену, оба селектора одлучила су се за по две измене. У нашем тиму терен су напуситили Душан Тадић и Немања Гудељ, а уместо њих ушли су Филип Ђуричић и Здравко Кузмановић. С друге стране, Лоик Реми уступио је место Кариму Бенземи, док је уместо Кабеле ушао Александер Лаказет.

Могли су Французи да дуплирају своје вођсто после новог притиска, али је Стојковић изашао као победник у дуелима са Кабелом и Ремијем. С друге стране, Коларов је покушао са дистанце, оштро по земљи, али је Лорис некако зауставио лопту.

Србија је наставила са притиском, али сем покушаја после прекида из корнера није успела да створи озбиљнији пирлику за погодак. Најопасније је било после новог покушаја Коларова са тридесетак метара из слободног ударца, али се Лорис истакао лепом парадом за нови корнер. Дик Адвокат реаговао је новом изменом, када је Филипа Ђорђевића заменио Александар Митровић, да би Дешам одговорио увођењем Блејза Матуидија уместо Пола Погбе.

Није Србија престајала са притиском, да би изједначење стигло у десет минута пре краја – сјајним ударцем Александра Коларова из слободног ударца. Офанзивни бек Манчестер Ситија крунисао је 50. меч у националном тиму феноменалним ударцем са тридесетак метара. Капитен Бранислав Ивановић је само нагазио лопту и одложио је до Коларова – а овај је снажним ударцем послао у малу мрежицу Лорисовог гола (1:1).

(Б92, ВИДЕО, ФOTO: RTS Sport)