Прочитај ми чланак

СП КОШАРКА – ЂОРЂЕВИЋ: Ово је за нас финале

0
Фото: Александар Димитријевић

Фото: Александар Димитријевић

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је да је меч са Грчком финале за нашу репрезентацију.

Србија се састаје са Грцима у осмини финала Светског првенства у недељу од 18 часова.

Ђорђевић каже да екипа мирно улази у тај дуел. „Ово је за нас финале, најважнија утакмица“, изјавио је селецтор.

„Грци су сигурно један од најдисциплинованијих екипа на овом првенству, екипа која игра тимску кошарку, брзу, агресивну, такмичарску. Много искуства имају, искуства потребног за освајање титула, имају играче који су играли много финала. Једанизузетно озбиљан противник. Свих пет утакмица су победили. Ми смо гледали све те утакмице и видели да са сигурношћу играју своју игру, наметнули су. Међутим, ја сам миран јер мислим да имамо квалитет да одговоримо на такву игру пре свега одбрамбено“, рекао је Ђорђевић.

Репрезентација Србије је током припремног периода изгубила од селекције Грчке за коју тада нису играли Калетес и Бурусис. Међутим, ни у нашем тиму тада нису били Теодосић и Крстић.

„Тимска игра, много додавање, врте сваку акцију да би дошли до последњих осам секунди током којих ураде оно што су зацртали. Стално су са два плејмејкера у игри, да ли су то Калатес и Зизис, који почињу утакмицу, па онда улази Слукас с одличном енергијом. Имају добру дубину са Бурусисом, добили су играча који је у врхунској форми и зрелим годинама, затим Папаниколау који имају феноменалну енергију, Адетокумбо са сјајним атлетским способностима, Кајмакоглу, играч са много евролигашких утакмица и финала. Са Кацикарисом се знају сви играчи веома дуго, неки играчи су са њима почели да играју. Имају хемију и на нама је то да разбијемо“, каже селектор Србије.

Кошаркаши Србије имали су лаган тренинг у у субору ујутро. Увече ће тренирати у помоћној дворани, а потом на дан утакмице у Мадрид Арени где ће и играти меч.

(Б92)