Прочитај ми чланак

СРЂАН ЂОКОВИЋ ПОРУЧИО: Новак је показао ко су и шта су Срби!

0

Срђан Ђоковић је у гостовању у емисији "Упитник" говорио о успесима свог сина који Србију свуда представља на најбољи могући начин. Он је обајснио и како је Новак показао да су Срби стари европски, а не геноцидан народ.

Отац најбољег светског тенисера је гостовао у емисији „Упитник“ на РТС-у, а тема је била „Ко су јунаци нашег доба?“.

– То што Новак чини за Србију и српски народ је незамисливо. Неупоредиво је то шта се догађа сада и пре неких 20-ак година када смо први пут почели да одлазимо у иностранство. Новак је својим односом према свима показао да немамо чега да се стидимо, да смо ми Срби стари европски народ, а не геноцидан народ – истакао је Срђан Ђоковић.

Ђоковић је објаснио зашто је његов син поштован свуда у свету.

– Странци га не воле, али га поштују. Поштују га, јер с одушевљењем говорио одакле је. Он не мрзи друге народе. Све око нас сматра својима и то је поглед на свет на који би сви требало да се угледамо. Зато га цене свуда, а највише га воле на Истоку и у Кини. Новак је претеча неке друге Србије. Борба коју он води са својим рекетом и знањем… он само показује да постоји и други начин да људи схвате да смо део европске цивилизације.

Први рекет света тренутно на Ролан Гаросу покушава да по други пут у каријери освоји четири узастопне Грен слем титуле.

– Новак је сјајно расположен. Има велики мотив да освоји “Ђоко слем“ и то ће сигурно учинити. Он је упоран, успешан, млад и тврдоглав. Нема разлога да не освоји Ролан Гарос. Један део породице је тамо, други иде ускоро и надам се да ћемо до краја бити тамо и да ће у финалу победити Надала и освојити нови Грен слем – поручио је отац најбољег тенисера света.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!