Прочитај ми чланак

СРБИЈО ПАЗИ СЕ! Велс у полуфиналу ЕП у фудбалу!

0

Фудбалери Велса наставили су херојску причу на ЕУРО2016! У четвртфиналу су победили Белгију са 3:1 после преокрета, па ће у борби за финале играти против Португалаца.

Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Потпуно је доминирала Белгија до 13. минута и мајсторије Наинголана, који је са 25 метара евроголом донео предност „ђаволима“, онда је полако почео да опада темпо екипе.

Помало потцењивачки, Белгијанци су се опустили и дозволили упорним Велшанима да наметну темп, што је крунисано голом Вилијамса након ударца главом. Ремзи се разиграо, то су му додатно олакшали Наинголан и Де Брујне лошим праћењем, а нервоза је полако почела да захвата тим Марка Вилмотса.

Уз две солидне прилике, Велс је могао да преокрене, а на паузу су Белгијанци отишли уз малу свађу која се ипак брзо окончала, након неколико секунди.

Наставак је почео уз дефанзивну измену, Караска је заменио Фелани, како би се обуздао Ремзи, али узалудно. Иако су „додали гас“ Белгијацни, доживели су шок у 55. минуту. Поиграо се Робсон-Кану са чуварима, један је био управо Фелаини, који је наивно испао из игре након једноставног потеза. Управо Ремзи је додао лопту Кануу за лак мат и преокрет, чиме је дао крила тиму.

Повређени Венсан Компани је са трибина гледао тим како се мучи, дисциплиновани Велшани су одбијали нападе по крилима, Лукаку је једну шансу промашио са петерца, Фелаини је у два наврата покушао да изједначи, али је Воукс пресудио.

Ушао је у игру у 80. минуту, а шест минута касније, центаршут Гантера је елегантним ударцем претворио у погодак за сузе Белгијанаца на трибинама.

Једино што је растужило Велшане је жути картон Ремзију, због ког неће моћи да наступи против Португала у историјској борби за финале.