Прочитај ми чланак

Србија опстала у елити Дејвис купа, Крајиновићу припао дводневни маратон!

0

krajinovic

Наша тениска репрезентација наставиће да наступа у Светској групи Дејвис купа јер је у баражу успела да, после велике драме, савлада Индију са 3:2 у победама. Одлучујући поен „орловима“ донео је Филип Крајиновић који је, после дводневног окршаја са Јукијем Бамбријем, тријумфовао са 6:3, 6:4, 6:4.

Чинило се да наше чека релативно лак посао после уводних победа Душана Лајовића над Бамбријем (6:3, 6:2, 7:5) и Крајиновића над Сомдевом Деварманом (6:1, 4:6, 6:3, 6:2), а нарочито када су Илија Бозољац и Ненад Зимоњић стекли два сета предности у надметњу дублова и били на корак од коначне победе Србије.

Ипак, Рохан Бопана и Леандер Паес су велики преокретом добили тај меч (1:6, 6:7(4), 6:3, 6:3, 8:6), потом је Деварман надиграо Лајовића (1:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:2), па је на Бамбрију и Крајиновићу било да одлуче да ли ће Србија или Индија прославити успех у Бангалору.

А у том индијском граду киша је у недељу увече прекинула њихов одлучујући дуел у другом сету, и то при вођству нашег тенисера од 6:3, 4:4.

Када је меч настављен, у понедељак у раним преподневним сатима по средњеевропском времену, Филип Крајиновић је заиграо сјајно, са два узастопно освојена гема освојио други сет, а у трећем брејком кренуо по тријумф, који је и донео нашој националној селекцији – и даље учесници Светске групе Дејвис купа.

(Блиц)