• Почетна
  • СПОРТ
  • Србија на МИ освојила 34 медаље, осма у укупном пласману
Прочитај ми чланак

Србија на МИ освојила 34 медаље, осма у укупном пласману

0

SRBIJA-MEDITERANSKE-IGRE

(Танјуг)

Тим Србије на Медитеранским играма у Мерсину завршио је учешће са укупно 34 освојене медаље, од чега 12 златних, 11 сребрних и 11 бронзаних.

Србија је у генералном пласману заузела осмо место.

Најуспешнији спортиста Србије је пливач Велимир Стјепановић који је освојио чак три златне медаље – на 400 слободно, 200 слободно и 200 делфин.

Иван Ленђер је освојио два злата – на 100 и 50 метара делфин стилом. По две медаље освојиле су у стрељаштву Зорана Аруновић и Ивана Максимовић које су до злата дошле у гађању малокалибарским оружјем, а ваздушним до сребрних медаља.

Шеф Мисије Никола Куљача задовољан је учинком репрезентације Србије.

“У сваком случају сам задовољан оствареним резултатима наших спортиста. Освојили смо 34 медаље, једну мање него на претходним Медитеранским играма, али чак три злата више, по чему се, као и на Олимпијским играма, одређују пласмани земаља. Спортисти од којих су постојала висока очекивања су то и оправдали, а ту пре свега мислим на пливаче и стрелце“, оценио је Куљача.

Он је нагласио да га је посебно обрадовала медаља у мачевању, с обзиром на то да је тај спорт од пре две године кроз програм Олимпијског комитета Србије “Олимпијска традиција” ушао у програме финансирања.

„Последњу медаљу у мачевању на Медитераснким играма освојила је Вера Јефимијадес у Измиру давне 1971.”, подсетио је Куљача.

Наредне Медитеранске игре 2017. године одржаће се у Тарагони, у Шпанији. Вечерас од 20.30 сати по локалном времену почеће свечана церемонија затварања Медитеранских игара.