Прочитај ми чланак

Србија добија неочекивано појачање – суспендовану Кубанку?!

0

Мелиса Варгас, кубанска одбојкашица, наводно ће обући дрес репрезентације Србије.

Како преноси специјализовани портал Ворлд ов волејбол, чланица Фенербахчеа је одлучила да прихвати понуду да од 2022. године постане репрезентативка Србије.

Foto: Screenshot / Youtube

“Она је добила српско држављанство прошле године и то је држано под велом тајне. Две године касније, 20-годишњакиња је добила и право да промени спортско држављанство”, наводи се.

Она је 2018. године добила четворогодишњу забрану наступања за репрезентацију Кубе.

Варгасова је са свега 13 година дебитовала за национални тим, а пошто је две године касније постала чланица чешког клуба Простејов, то је значило да је прекршила правила Одбојкашког савеза Кубе.

На то се надовезала и повреда рамена која је изискивала операцију крајем 2016. године, а на захтев родитеља лечила се код куће, иако кубанска правила налажу да млади играчи морјау да буду смештени у Националној одбојкашкој школи.

Савез је због тога одлучио да суспендује Варгасову, 2017. године, а казна је годину дана касније потврђена и продужена на четири године.

Варгасова игра на позицији коректора, али и примача, рођена је 1999. године и висока је 193 центиметра.

Њој је у тиму Фенербахчеа тренер селектор репрезентације Србије Зоран Терзић, а саиграчице су Бранкица Михајловић и Бианка Буша.