Прочитај ми чланак

„Срби су убеђени да Швајцарска неће проћи; двоглави орао подједнако српски… „

0

Швајцарски "Блик" послао је свог репортера Самуела Шумахера у Београд како би извештавао о атмосфери пред утакмицу између Србије и Швајцарске

Шумахер се из српске престонице укључио у програм и рекао да је општи утисак само један – Швајцарци не иду даље.

Foto: Twiter/Screenshot

„Обавио сам уличну анкету у којој је питање било везано за исход утакмице. Свуда сам чуо само једно – Швајцарска не иде даље. Прогнозирали су резултат 3:0, 3:1, 2:1… Такође сам их питао да ли су таква очекивања имали и пред међусобну утакмицу 2018. године коју је обележило показивање орла и да ли се плаше нечег сличног…одговори су били да се не плаше ничега и да Швајцарска на овој утакмици неће постићи ни гол“, рекао је репортер, помало у чуду.

Шумахер је на свом профилу на Твитеру написао да је у Београду научио да је двоглави орао подједнако српски колико и албански симбол, али да Срби (на провокације репрезентативаца Швајцарске албанског порекла), желе вечерас да одговоре искључиво на спортски начин.


У склопу најаве утакмице у емисији се доста говорило о репрезентацији Србије, а водитељ је поставио питање:

„Шта ми Швајцарци уопште знамо о Србима и њиховој земљи? Оно што вам могу рећи је да су јако срдачни људи и добри домаћини, у шта се уверио и наш репортер који је посетио Српски културни центар у Швајцарској одакле носи само лепе утиске“, рекао је водитељ, а онда је уследио прилог са Србима из културног центра где су приказане српске народне ношње, како се игра коло, фотографије српских писаца и научника, али и ракија Шљивовица, коју је УНЕСКО уврстио у листу нематеријалног културног добра.