Прочитај ми чланак

СРБИ И РУСИ – браћа заувек!

0

rusi i srbi Transparent na meču Krasni Oktobar - Partizan u Volgogradu
Кошаркаши Партизана наишли су на топао дочек у Волгограду, на сусрету четвртог кола Еврокупа.

На трибинама је био транспарент који говори о нераскидивој вези српског и руског народа „Срби Руси браћа заувек“.

И изабраници Душка Вујошевића имали су подршку неколико десетина навијача.

Домаћи симпатизери су током сусрета више пута узвикивали „Косово је Србија“.

Нови пораз Партизана: Тепић промашио победу

Ништа од прве победе у Европи. Партизан је доживео четврти пораз у оквиру 4, кола Еврокупа, пошто је изгубио у Волгограду од Красног Октобра 61:59 (15:12, 17:13, 15:16, 14:18).

САСТАВИ ТИМОВА:

КРАСНИ ОКТОБАР: Замански, Комисаров 4, Заворујев 8, Катберт 7, Тревис 10 (8 ск), Коршаков, Лигинс, Понкрашов 12, Кинг 1, Калпепер 13, Лихолитов, Казин 6.
ПАРТИЗАН: Тепић 10, Аранитовић 2, Кузелоглу, Мурић 12, Маринковић, Милутинов 13 (9 ск), Гагић 10, Андрић 10, Милутиновић, Глишић, Богдановић 2, Шалић.

Црно-бели су и на овом мечу били лишени услуга највећег појачања, повратника, Милана Мачвана. У његовом одсуству Београђане је предводио Никола Милутинов са 13 поена и девет ухваћених лопти, поен мање забележио је Едо Мурић, док су по десет уписали Миленко Тепић, Михајло Андрић и Ђорђе Гагић.

Домаћина је до тријумфа предводио несуђени играча Партизана Ренди Калпепер са 13 поена, један мање је уписао Антон Понкрашов, а Ромео Тревис је убацио десет.

Партизан је кренуо јако и мотивисано, али га је скромност у наставку коштала константног минуса, који је у више наврата био двоцифрен. Ипак, половином последње деонице црно-бели су „намирисали“ опуштеност ривала и захваљујућу офанзивном скоку и доброј одбрани дошли до преокрета тројком Андрића.

Ренди Калпепер био је сигуран у последња два напада и оставио велико бреме на плећа Миленка Тепића. Искусни бек није погодио шут за победу у последњим тренуцима и тим из Хумске доживео је још један пораз после драматичне завршнице.

(Vesti on line)