Прочитај ми чланак

ПАСПАЉ: Сви треба да оду, јер држава не води рачуна о људима, а неко би морао

0

Прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ постао је још једном звезда друштвених мрежа након што је преуредио запуштено заједничко двориште између зграда на Врачару у Београду, претворивши га у кошаркашки терен.

Паспаљ је, говорећи о недостатку солидарности у друштву, рекао да „можемо да причамо – криви Милошевић, Вучић, Тадић или Коштуница, било ко ко је био на власти последњих 30 година, али ајде да пођемо од себе“.

„Било је и мени тешко када сам радио игралиште у запуштеном дворишту, устајао свако јутро у 6.00 и смишљао нове идеје како да ово заједничко двориште изгледа што лепше, увек у ишчекивању ево, сада ће још неко да дође. А није“, прича Паспаљ.

„Наиђе ти бес, кажеш, чекај бре, шта је ово с људима, знаш да те гледају, виде неког кретена који је имао четири срчана удара и шлог како сам ради у заједничком дворишту, ваљда се запиташ, шта он то ради. И кажеш себи, ма он то ради јер има неку корист. Ето, то ти је то“, казао је Паспаљ.

Коментаришући масовни одлазак младих људи из земље, он поручује да „треба да иду сви“.

„Последица тога ће бити коначни распад ове земље, нико неће остати и то је то“, каже Паспаљ и наставља „држава не води рачуна о својим људима, а неко би морао“.

Он додаје да је тако у Хрватској, Црној Гори, Босни, код нас.

„Ништа се ту добро не дешава, већ трагично као последица начина живота од 1991. до 2019. а то је 30 година. Када имаш 50 и размишљаш о томе нормално је да те ухвати бес“, закључује Паспаљ.