Прочитај ми чланак

СРАМОТА Рукометни савез неће сменити полицајца батинаша

0

Командир Полицијске станице Савски венац, Александар Крстић, неће бити смењен са позиције комесара за безбедност Рукометног савеза Србије, јер он тај посао обавља професионално. То што се десило на његовом послу, нема везе са нама и послом због ког смо га ангажовали - изјавила је за Директно.рс Милена Делић, председница РСС, о полицајцу који се "прославио" бацањем активисткиње преко банкине током блокаде ауто-пута.

Да је командир Крстић бацио девојку преко банкине и насртао на мушкарце на блокади на ауто-путу у Рукометном савезу су „начули“ и нису се подробније бавили тиме.


Како каже председница РСС Милена Делић, окренути су Светском првенству за жене које 1. децембра почиње у Шпанији.

– Верујте, толико смо последњих 10-ак дана заузети, очекују нас два веома важна такмичења и за жене и мушкарце, и скроз смо „у томе“. Онако са стране, чули смо шта се десило – тврди Делићева и објашњава зашто бахати командир полиције неће бити смењен.

– Александар Крстић код нас је дошао у марту ове године, радио је оно што се од њега очекује, а то што је било на његовом послу, за то је он лично одговоран. Смењивати комесара за безбедност нећемо, јер не постоји разлог због ког би Рукометни савез нешто предузео. Ми реагујемо кад је неко процесуиран, да је поднета кривична пријава… али ово сада нема везе са нама – додаје Делићева.

Командир ПС Савски венац и прва жена председник РСС се знају приватно, па је му је пролетос предложила да преузме празно место комесара за безбедност.

– Позвала сам га да помогне, и ја сам са Савског венца… Колико сам приметила, воли спорт, из Шапца је, града рукомета, импоновало му је. Задужен је за безбедност, за логистику, ради нам важан посао. Има свој тим, чланове комисије, који брине и о лиги и о репрезентацијама које иду на турнире, ту су су и навијачи, поготово је битно јер су мушкарци на Европском са Хрватима у групи… Крстић је у РСС коректан и учтив, да је направио неки проблем у РСС, био би у нашем фокусу, овако не – закључила је Делићева.

Подсетимо, полицијски мајор Александар Крстић, прекорачио је овлашћења и током блокаде на аутопуту бацио је жену преко банкине, а на мушкарце насртао након питања да ли ће „ићи на голорук народ“, узвратио је са „тако је“ и гурао активисте.