Прочитај ми чланак

Емре Џан на мети великана из Серије А

0

Италијански медији нам откривају да је Емре Џан нова мета Јувентуса.

foto: nogometne-vijesti.com

Јувентус се годинама већ у гомили тимова са астрономским буџетима препознаје као клуб који много тога ради са далеко мањим износима. Наравно, догоди се и излет попут прошлогодишње куповине Гонзала Игуаина за 90.000.000 евра. Али, Јувентус је астрономско обештећење покрио продајом Пола Погбе за много више новца.

Разлог зашто је Емре Џан сада постао толико занимљив је тај што полако улази у последњу годину уговора. То аутоматски значи да би Јувентус могао да га добије по сниженој цени, уколико у Ливерпулу желе да зараде нешто на његовој продаји.

Мада, Џан је одавно постао миљеник Јиргена Клопа, па је занимљиво видети да ли ће Јувентус успети да истера своје, или ће утицај немачког стратега бити довољно јак да немачког репрезентативца задржи и после лета. Контакти Јувентуса и Џановог агента већ су успостављени, а наводно – стижу позитивни сигнали.

С друге стране, Кеита Балде се сам нуди Јувентусу и то добро знају у клупској управи. Балде је свесно одбио издашне понуде Милана и Интера, а онда и понуду Лација за продужетак сарадње само како би задобио Дамино поверење. Наравно, то се нимало не допада људима у Лацију, који се надају да ће се Балде ипак предомислити и остати у Небескоплавима. Али, мисли момка из Сенегала усмерене су ка крајњем северу Италије.

Баш као и у Џановом случају и Кеитин уговор истиче следећег јуна, а према информацијама бројних медија шитом Италије, Балде је већ открио саиграчима у свлачионици да његово срце каже – Јувентус.

Балде би Јувентусу дошао као изузетно појачање, с обзиром да покрива обе крилне позиције у нападу, а по потреби је и центарфор. Та је, додуше, позиција крцата у Јувентусу, али на крилима има довољно места да се направи јака конкуренција. Десно је Хуан Квадрадо, лево повређени Марко Пјаца, кога је досад мењао Марио Манџукић. Са Балдеом Јувентус би добио страшно моћну офанзиву и много опција у завршници. А не треба заборавити ни да је Патрик Шик практично већ пред вратима Јувентус Арене.