Прочитај ми чланак

Џаба добра партија Недовића, Реал први финалиста АЦБ лиге, а Валенсија је у ЕЛ!

0

Екипа Реал Мадрида славила је и у трећем мечу полуфинала плеј-офа шпанске АЦБ лиге против Уникахе из Малаге.

Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Реал Мадрид је први финалиста АЦБ лиге пошто је у три меча био бољи од Уникахе. Данас су успели да забележе и победу на гостујућем терену, крајњи резултат је био 73:76 у једној веома неизвесној утакмици.

Читаву прву четвртину Уникаха је водила, Реал није успевао да пронађе нападачки ритам и имали су доста проблема са одбраном екипе из Малаге.

У наставку полувремена је предност Уникахе достигла и +8, у трећој четвртини ј било и +9, али се испоставило да више од тога нису могли.

Реал је одиграо одлично завршницу треће четвртине, од 52:43 снизио је на 52:51, да би почетком последње деонице прешао у предност коју је успешно одржавао до краја утакмице.

На крају се ушло у пенал завршницу, али домаћи нису успели да преокрену резултат.

Немања Недовић је био најефикаснији у редовима Уникахе са 14 поена, Ејенга је додао 12, а Дејан Мусли 8. У редовима Реал Мадрида Ентони Рендолф је имао 13 поена.

Од пораза Уникахе, профитирала је Валенсија која ће у Евролигу, пошто поред Реала, Барселоне и Басконије који имају „А“ лиценцу, као и Уникахе која је победник Еврокупа, право наступа има и четвртопласирана екипа АЦБ лиге. Дефинитивно је да ће Валенсија бити у Евролиги, пошто ће бити и боље пласирани од четвртог места јер су били боље пласирани од Уникахе у регуларном делу првенства.