• Почетна
  • СПОРТ
  • Специјалне полицијске јединице Српске обезбеђују финале између Партизана и Звезде
Прочитај ми чланак

Специјалне полицијске јединице Српске обезбеђују финале између Партизана и Звезде

0

specijalna-jedinica-policije-rs(Спортал.рс)
Обезбеђење финала завршног турнира кошаркашке Јадранске лиге у Лакташима између Црвене звезде и Партизана биће ригорнозно, а организатори су најавили да неће толерисати никакве инциденте.

Дербији између два београдска клуба често су у прошлости бивали обележени насиљем и инцидентима, а последњи се десио у финалу Купа Радивоја Кораћа у Крагујевцу, када је утакмица прекинута и настављена дан касније без публике.

Организатори су казали да ништа слично неће моћи да се деси у Лакташима. Осим редара, регуларне полиције и оне у опреми за сузбијање нереда, финале ће обезбеђивати и Специјалне јединице полиције у пуној опреми, преноси Бета.

На свим улазима у халу постављени су метал детектори и неће бити могуће унети ситан новац, упаљаче и друге тврде предмете који могу да се убацују у терен. Колико је полиција озбиљна, видело се и током полуфиналног меча Игокее и Партизана у четвртак, када је меч прекинут због кошкања на трибини.

Полиција је тада хтела да избаци једног навијача, али ју је напала група других, после чега су одмах на трибину утрчали полицајци у опреми за сузбијање нереда, изоловали изгреднике, а остале оградили и из хале удаљили навијаче. Меч је настављен после око пет минута, уз неколико покиданих столица.