Прочитај ми чланак

СП У ФУДБАЛУ Бразил казнио промашаје Митровића, Орлови испали, Швајцарска иде даље

0

Чудо против моћних Бразилаца је остало недостижно! Фудбалери Србије су окончали наступ на Светском првенству у групној фази, пошто су упркос веома храброј игри поражени од "кариока" са 0:2 у трећем колу групе Е!

Изабраници Младена Крстајића су уочи меча са снажним противником јасно поручили да неће у дуел ући са белом заставицом и да се неће тек тако предати. Тако је и било, храбро су се супртоставили Нејмару и саиграчима, нису се либили да их нападну, то су радили на веома добар начин, али остаје жал што за такву игру нису награђени много повољнијим резултатом.

Била је неопходна победа на овом мечу нашим момцима, били су решени да до ње и дођу, али се поново показало да Бразил свакако није тим за вађење. После оваквог исхода остаје огромна жал због пораза од Швајцарске, јер је заправо тада пропуштена шанса за пласман у осмину финала планетраног шампионата.

Од почетка меча су кренули офанзивно на Бразилце, стварали су шансе пред голом Алисона, који у уводним моментима није био најсигурнији, па су га „орлови“ бацали на све јача искушења. Пробао је Коларов, покушавао је и Митровић да се избори са јаким противничким дефанзивцима, док су Тадић и Љајић по боку задавали велике проблеме „кариокама“.

Имали су наши момци и више шутева у оквир гола у првом полувремену, али шта то вреди када се мрежа Бразилаца у првих 45 минута није затресла. Са друге стране, Нејмар и Кутињо су задавали велике проблеме нашој селекцији, али је Владимир Стојковић успео да затвори све прилазе голу.

Све до 35. минута, када одбрана „орлова“ први пут на „Откритје Арени“ није била на висини задатка и то нам се одмах обило о главу. Филипе Кутињо је са центра послао лопту ка нашем голу, Паулињо се искрао Миленковићу и дебитанту на Мундијалу, Милошу Вељковићу, те је шпицом лобовао Владимира Стојковића и затресао нашу мрежу.

Познати новинар доделио НУЛУ нашем фудбалеру!

Небојша Петровић са СОС канала је поделио оцене за наше играче, ево како су прошли наши репрезентативци.

Познати новинар СОС канала Небојша Петровић је очигледно незадовољан како је играо Сергеј Милинковић-Савић данас.

Он је на свом твитер налогу „Тотал сокер“, налогу познате емисије на том каналу, поделио оцене играчима.

Ево и како то изгледа из његовог угла:

Тако је приближио „кариоке“ осмини финала Светског првенства, али је изабраницима Младена Крстајића остало још 45 минута да направе сензацију. И били су надомак ње, пошто су се почетком другог полувремена створили неколико колосалних прилика, па Бразилци нису знали одакле им прети већа опасност.

Најбољу је свакако пропустио Александар Митровић, до кога се лопта одбила после очајне реакције Алисона Бекера, али се ни нападач Србије није добро снашао. Могао је да шутира ногом, али је одлучио да упути ударац главом у паду, но није био успешан, па је Миранда интервенисао. Била је велика штета што та прилика није искоришћена.

У доброј ситуацији су се нашли наши момци неколико тренутака касније, поново је Митровић шутирао главом, но голман „кариока“ је интервенисао на гол линији.

Те промашене шансе су се обиле о главу нашим момцима, који су у 68. минуту и други пут капитулирали. Нејмар је извео корнер, лопта је дошла до усамљеног Тијага Силве, а он ју је закуцао у мрећу Владимира Стојковића. Претходно је Митровић пао после дуела са Мирандом, али ирански судија Алиреза Фагани ништа није свирао.

Тај детаљ је потпуно исекао крила „орловима“, који нису успевали да озбиљније припрете Бразилцима. „Кариоке“ су знале да умртве игру, чувале су лопту у свом поседу и тако су мирно привеле меч крају уз незаобилазне узвике са трибина „оле“ када год би се лопта нашла код неког од бразилских играча.

Нејмар и саиграчи су овим тријумфом у осмину финала прошли као првопласирана екипа у групи Е, те ће им наредни противник на Светском првенству бити Мексико. Швајцарци су у последњем колу ремизирали са Костариком (2:2), заузели су друго место, па ће се у нокаут фази састати са Шведском.