Прочитај ми чланак

СП: Србија у лаганом ритму „разбила” Кину!

0

Rukometasica Srbijarig

(Б92, фото: Старспортфото)

Рукометашице Србије савладале су селекцију Кине у Нишу резултатом 32:18 (19:10), у меч петог кола групе Б Светског првенства.

Србија је потврдила одличну форму и забележила четврту победу на Светском првенству, уз само један пораз.

Српске рукометашице раније су обезбедиле пласман у осмину финала светског првенства и тај меч играће у Београду, само је питање са ког места у групи чекају расплет у групи А, одакле ће им ривал бити Француска, Јужна Кореја, Црна Гора или Холандија.

Уколико Бразил победи Данску, Србија ће бити друга у групи, а исту позицију ће заузети и ако Данска победи са више од три гола разлике. Србија ће бити трећепласирана само уколико Данска победи Бразил са једним, два или три гола разлике.

Раније у току дана у првом мечу 5. кола Б групе Јапан је победио Алжир резултатом 32:23 (16:12)

Најефикаснија у селекцији Србије била је капитен Андреа Лекић са осам голова, Јелена Поповић постигла је шест, док се са друг стране
истакла Дјијаћин Џао са шест.

Репрезентативке Србије одлично су отвориле утакмицу и брзо повеле са 2:0. Андреа Лекић је погодила за нови гол, да би се Кинескиње уписале на семафор. Наставила је Србија са притиском, а после поготка Поповићеве стигла до предности од 7:4.

Rukometasica Srbijarig.jpgg

После два везана гола, Јелена Живковић се истакла у одбрани и пресекла једну контру противничке екипе. Сања Дамњановић погодила је за Србију, а после тајм-аута, Андреа Лекић је својим четвртим голом на мечу донела 9:5. Кинескиње су се консолидовале и са два брза гола смањиле на два разлике, али је Лекићева потом реализовала седмерац – 10:7.

Женг је постигла гол, али је Лекићева изнудила нови седмерац и реализовала га. Марија Лојпур је искористила Андреину асистенцију и вратила +4 – 12:8. Дамњановићева је постигла леп погодак , да би Живковићева повећала предност Србије на 14:8.

Ксијао је затресла нашу мрежу ударцем из корака, али истом мером враћа Дамњановићева. Бојана Поповић везала је два гола, а погоцима Лојпурове и Дамњановићеве Србија је отишла на полувреме са девет голова разлике – 19:10.

Кина је добро кренула у другом полувремену, постигавши три гола, али је наша репрезентација успела да узврати и поред промашеног седмерца – 22:14.

После голова Јелене Стоиљковић и два Биљане Филиповић Србија је повела и у овом полувремену, па сада води са 27:15.

Кина је имала прилику да са седмерца спусти предност Србије на 10 разлике, али је Рисовићева поново одбранила. У следећем нападу погодила је Јелена Стоиљковић, да би вођство наше селекције порасло на 29:16.

Јована Рисовић доминира на голу Србије, одбранила је још један седмерац, али то није успела да искористи Крпеж чији је ударац зауставила голманка Кине. а три минута до краја меча, изабранице Бошковића воде са 30:16.

Наш чувар мреже није успео да неутрализује и трећи узастопни пенал, Јо је погодила, али је Крпеж вратила на другој страни. Србија је постигла још један гол и поставила коначних 32:18.