Прочитај ми чланак

СП: Србија срушила Данску! (Табела)

0

rukometasica jelena-zivkovic_620x0

Рукометашице Србије оствариле су велику победу у четвртом колу Светског првенства, биле су боље од Данске 23:22.

После првог полувремена резултат је нерешен 12:12. Данска је повела 3:0, наш тим преко Лекићеве и Живковићеве (заједно седам голова) преокренуо на 11:8, али је ривал искористио грешке да изједначи.

Данска је у наставку повела 19:17, али је одбрана држала ривалке седам минута без гола што су наше играчице искористиле за преокрет на 22:19. У финишу су пале, али је Катарина Томашевић одбранила последњи шут.

Андреа Лекић је постигла шест, а Сања Дамјановић пет голова, али је поново играч меча била голман Томашевић са 15 одбрана.

Србија је лоше ушла у меч, није имала решења у нападу где је била без гола до седмог минута, што је Данска искористила и повела 3:0. Наш тим се ипак брзо враћа у меч, смањује на 6:5, а потом преко Андрее Лекић (4) и јелене Живковић стиже до три гола предности (11:8). Међутим, грешке у финишу омогућиле су Данској да својим најјачим оружјем, експресним нападима, стигне до изнедначења на полувремену 12:12.

rukometasice srbije6220212825_orig

Ток меча:
Наш тим је имао шансу да меч отвори голом из контре, али је Јелена Ерић промашила зицер, што су Данкиње казниле са два поготка. Катарина Томашевић и одбрана су зауставиле неколико напада ривалки, али је напад играо очајно, без решења за одбрану Скандинавки, уз много грешки. Тако је после пет минута игре било 3:0 за Данску.

Тек у осмом минуту Катарина Крпеж окончава агонију напада, а сјајна одбрана и голман враћају самопоуздање нашем тиму који стиже до игре и у нападу и изједначења преко Андрее Лекић у року од само два минута.

Међутим, отворену игру Србије Данска максимално користи и са две контре враћа предност, а потом Огњеновићева промашује седмерац. Одбрана поново ради добар посао, па Лекићева са два гола доноси нови изједначење (5:5). Уследио је период сјајне игре нашег тима који голом Дамјановићеве стиже до преокрета на 7:6, половином полувремена.

Данска је покушала да заустави налет Србије тајм-аутом, али није помогло, наш тим је изнудио нови седмерац који је четвртим голом у +2 претворила Лекићева (9:7). Уследила је нова грешка Данкиња, а контру продором по левој страни користи Живковићева за три гола предности за Србију.

После три минута поста Данска стиже до гола, Гравхолт смањује дефицит, али после нове одбране Томашевићеве наш напад поново одиграва сјајну акцију и Живковићева са десне стране трећим голом враћа Србију на +3.

Нажалост, уследило је неколико минута лоше игре Српкиња, грешке Огњеновић и Дамјановић што Остербале, Шумахер и Холмсгард кажњавају брзим головима за изједначење на 11:11. Само што је Рајовићева вратила Србију у предност, Данска својим најјачим оружјем, експресним нападом враћа резултат у егал на полувремену.

На старту другог полувремена Дамјановићева је коначно дала нови гол за нову предност Србије, али Данска добром одбраном и одличним индивидуалним нападима стиже до преокрета на 14:13. Веома јак темпо владао је у наредним минутима меча што је доносило голове за обе екипе, а Данска је наставила да диктира темпо.

Искључење Ерићеве и неколико ‘проданих’ лопти нашег тима донело је Данској голове за предност од 19:17, а 15 минута пре краја меча у Нишу посебно су доминирале са крилних позиција.

Крпеж смањује заостатак, а селектор Бошковић тражио тајм-аут који мења стање на терену. Лекићева одмах доноси изједначење голом са девет метара, а потом Филиповићева користи седмерац за нови преокрет. Наша одбрана играла је сјајно, држала је Данску шест минута без гола, Дамјановићева то награђује голом из контре за 21:19.

Наш тим је наставио да доминира, Лојпур краде лопту Поулсеновој, а Дамјановић се изједначава са Лекићевом на листи стрелаца (по 5 голова) за нову предност од 3 гола разлике.

Вишеминутни пост без гола Данска прекида голом Фискер са шест метара, али сјајна Лекићева одржава предност Србије. У кључним моментима наш тим пада у одбрани, Кристијансен из седмерца и Фискер са левог крила смањују на 23:22, а Катарина Томашевић брани последњи шут ривала и Србија стиже до велике победе.

Група Б:
Бразил – Јапан 24:20 (12:8)
Алжир – Кина 25:27 (14:15)
Србија – Данска  (23:22)

Табела:
1. Бразил 4 4 0 0 119:84 8
2. Србија 4 3 0 1 108:87  6
3. Данска 4 3 0 1 133:79 6
4. Јапан 4 1 0 3 104:108 2
5. Кина 4 1 0 3 96:136    2
6. Алжир 4 0 0 4 79:135 01