Прочитај ми чланак

ШОУ У ХУМСКОЈ: Партизан губио, па повео са играчем више; на крају – нерешено!

0

Партизан је после велике драме и упркос жаркој жељи за победом ремизирао са АЗ Алкмаром резултатом 2:2.

Ношени песмом младих навијача, црно-бели су одлично почели меч, притиснувши противника на његову половину и створивши неколико одличних прилика за гол. Машили су Натхо, па Тошић, па Асано, а то су казнили изабраници Арнеа Слота контром и матом у три потеза. Стенгс је савладао Стојковића за 0:1, а одатле су ствари по Холанђане кренуле низбрдо.

Најпре је Свенсон добио црвени картон за фаул над Асаном на ивици шеснестерца, да би потом Партизан повратио контролу над мечом. Пред полувреме су поново убрзали игру, а то се Партизану исплатио када је Садик, који за сада игра можда и најбољи меч у црно-белом дресу, оборен у казненом простору. Најстрожу казну је у погодак претворио Бибрас Натхо, који је тако овај меч послао на полувремен са изједначеним резултатом.

Партизан је наставио тамо где је стао крајем првог полувремена, па им је требало свега 16 минута да поведу. Бибрас Натхо био је на правом месту после стативе Умара Садика па је црно-белима донео предност у 61. минуту, али је АЗ већ после шест минута, громом из ведра неба, изједначио преко Боадуа. Неупоредиво је бољи био Партизан у току целог меча, Натхо је оставио срце на терену, Садик је одиграо можда и најбољи меч у црно-белом дресу, Асано је летео по терену, али ништа од тога није било довољно да Партизан започне Лигу Европе победом.

Манчестер Јунајтед једва сломио Астану

Манчестер Јунајтед је очекиваном победом започео такмичење у Лиги Европе, али је до ње стигао много теже него што је било ко очекивао.

Казахстанска Астана је дуго одолевала на Олд Трафорду и тек средином другог полувремена је капитулирала. Тинејџер Мејсон Гринвуд је послао лопту кроз ноге 20 година старијег Ненада Ерића и донео Црвеним ђаволима победу од 1:0.

Када стартери нису успели да се пробију кроз АЗ-ову десеторицу, Милошевић је пробао са Марковићем и Сумом, Сума је чак имао и стопостотну шансу да донесе три бода црно-белима, али је промашио немогуће и тако осудио Партизан на бод. Марковић је такође имао невероватну прилику после луцидног паса Натха, али је он лобовао како голмана, тако и гол.

Упркос само једном освојеном боду на домаћем терену, Саво Милошевић може бити итекако задовољан игром својих пулена, имајући у виду да су они АЗ Алкмар потпуно надиграли, створивши нереалних 20 прилика, од којих је седам ишло у оквир гола.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!