Прочитај ми чланак

Шок: Миротић не долази у Партизан – одустао због претњи и увреда

0

Шпански кошаркаш црногорског порекла Никола Миротић неће бити нови играч Партизана.

Највећа европска кошаркашка сага овог лета добија свој епилог, и то тужан… Добија, јер је Никола Миротић, иако се очекивало претходних дана, ипак неће прећи у Партизан, и то највише због, како је објаснио, увреда и претњи. Али не из Црвене звезде.

Тим поводом огласио се сам Миротић, и има поруку која треба да свима буде за наук.

„Поштовани, цели свој живот сам посветио потрази за истином и праведним односом према свима и свему. То је трновит пут који захтева посвећеност и преданост, баш као што сам велики део свог живота дао кошарци покушавајући да будем добар у њој и увек играјући као део тима. Заиста, кошарка је постала део мог живота, али као игра, као жеља да стално напредујем и превазилазим себе. Тако једно утиче на друго, развој кошарке као игре и развој и раст моје личности.

Ја желим тај пут да наставим. Желим да играм кошарку и радујем се својој игри. Такође желим да моја породица дели ту радост.

Међутим, већ недељама излазе најразличитије информације о мени и наставку моје каријере.

Мимо моје воље и жеље, и без мога знања, а свакако далеко од истине, објављују се насумично писани текстови. Неки од њих су били машта и произвољни закључци појединаца и медија и све је то изазвало велику пажњу, коју моја породица и ја нисмо желели. Како су у јавност доспеле извесне информације о даљем наставку моје каријере у КК Партизан, почеле су претње и увреде које су ме веома изненадиле и повредиле, јер не желим да будем особа која ће делити људе по било ком основу, а камоли по бојама клуба. Одлучио сам да не будем део такве атмосфере и да не желим ни себе, ни своју породицу, да излажем даљим непријатностима“, написао је Никола Миротић на Инстаграму.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Nikola Mirotic (@nikolamirotic33)

Како је даље објаснио, желео је да игра у Србији, односно за српски клуб, али се то ипак неће догодити.

„Истине ради, морам напоменути да ни једна претња није дошла из табора КК Црвена звезда и да са њима увек имам добру комуникацију и пуну поштовања. Такодје, желим да истакнем да моја жеља да играм за тим у Србији није била условљена нити финансијским понудама, нити бојама било кога клуба, јер сам желио да играм у земљи коју волим, али ствари једноставно нису ишле у том правцу. Захваљујем се КК Партизан на указаном повјерењу и жељи да будем део њиховог тима, али сам ипак донео одлуку да је за моју породицу и мене најбоље да каријеру наставим у неком од европских тимова изван Србије“.

Тако су све приче око највећег трансфера у историји српске кошарке пале у воду, а испливале су оне најгоре.

Уместо да једног таквог кошаркаша, бившег НБА аса, 32-годишњу легенду за чији потпис се боре највећи клубови, гледамо у неком од вечитих, сам Миротић је донео одлуку како би заштитио и умирио своју породицу.

А та одлука је далеко од Србије… И то је оно што је поражавајуће.

Према причама је већ био у Партизану, дао реч, и тако мало је недостајало да Жељко Обрадовић добије највеће могуће појачање, за највише амбиције.

Миротић има 32 године и, како је сам поручио, новац му није био пресудан, хтео је да игра у Србији после сезоне у којој је са Барселоном освојио титулу првака Шпаније, али није успео да освоји Евролигу.

Током минуле сезоне је у Евролиги имао 15,4 поена по мечу, уз 4,3 скока и 1,2 асистенције и једну украдену лопту по мечу.

За промену средине препрека је био уговор са Барселоном која није била вољна да му исплати 22 милиона евра колико му је дуговала по слову уговора.

Исти тај уговор је једнострано раскинула, па остаје питање да ли ће сјајни крилни центар на суд са доскорашњим клубом. А будући ће му бити – може да бира – Панатинаикос, Монако, неко трећи, али сигурно неће бити Партизан и Црвена звезда.