Прочитај ми чланак

Шљам је смислио целу причу

0

Ударна тема јучерашње електронске конференције за новинаре тренера црно-белих Сава Милошевића било је његово шамарање од стране виђенијих назови навијача клуба из Хумске, за шта су поједини дневни листови „утврдили“ да се десило „пре непуних месец дана у препуном ресторану на стадиону Партизана“.

А, јавност без трунке сумње поверовала у истинитост навода, јер је историја моћи и сваколиког бахаћења домаћих хулигана и криминалаца из редова тзв. најтврђег језгра присталица овдашњих клубова крцата разним примерима демонстрације недодирљивости ове категорије друштва огрезлог у насиљу.

– Заиста сам се трудио да избегнем да причам о будалаштинама, а и огуглао сам на разне измишљотине о мени. Међутим, доведен сам у ситуацију да немам назад, да не могу да не одговорим и не реагујем. Свако ко је хтео имао је довољно времена да провери тачност ове информације и види како сам. Јасно је да је ово смишљена прича, пар дана пред почетак првенства, да се дестабилизујемо ја, играчи и клуб. То је инструирано, а само спровођење је дело „медија“. Ја неке људе не могу да сврстам у новинаре, јер би то био грех према правим. То је шљам који је у стању да гази по људима, они немају никакве црвене линије. Морао сам својој деци да објашњавам о чему је овде реч – рекао је Милошевић.

Он је додао да претпоставља да одређени „новинари“ имају надређене који им то наређују.

– Моја порука њима је – бавите се ви собом. Мене нисте пореметили, нити ће то да се деси. Свако ће да жање оно што се деси. Радим и спреман сам да платим за оно што радим. Ово сам схватио и као поруку мени, с обзиром на то да почиње првенство. Они желе желе да ми покажу да имају моћ, да могу све. А ја овде видим њихову слабост и страх од Партизана – оштро је закључио Милошевић.

(Не)истине о „шакетању“

Док су се неки медији избрукали тврдњом да је Саво Милошевић ишамаран у објекту на стадиону, чија су врата годинама закатанчена, а други враћали филм на „посету“ групе навијача тренингу екипе у клупском спортском центру, још после фебруарског кикса против ТЦС-а, што је иначе манир „гробара“ и њихових вечитих ривала „делија“, чаршијом се проломила трећа верзија. По њој се тренер, наводно, затекао у клупским просторијама пре састанка појединих „вођа“ са челницима клуба (на непознате теме) да би, после одбијања да присиствује истом (сматрао да му није тамо место) добио ћушку по глави. Наравно, никоме осим полиције је немогуће утврдити да ли је ово истина или лаж, али и птице на грани знају, на пример, за шамарање Лазара Марковића на атлетској стази после једног меча или за напад на генералног директора Милоша Вазуру и његовог возача на клупском паркингу.