Прочитај ми чланак

СЈАЈНА АКЦИЈА: Навијачи сређују Маракану

0

"Маракана друга наша мама", ово је слоган навијача Црвене звезде који су кренули у реновирање сада стадиона "Рајко Митић".

Присталице црвено-белих боја не желе да од један највећих стадиона на Балкану пропадне па су покренули акцију.

Навијачи су чупали коров, фарбали ограду, скидали поломљене столице, а у плану је и комплетно фарбање фасада и крова.

Акцији су се придружили глумци Виктор Савић и Александар Радојичић. Њих двојица су и чланови Скупштине фудбалског клуба Црвена звезда. Савић каже да скупштина заседа само два пута годишње и да је на овај начин решио да се укључи у акцију.

Осим чишћења корова, фарбања ограда и замене столица планира се и фарбање крова.

„Фарбамо кров са горње и са доње стране. Кров има негде око 35.000 квадрата и за то ће нам бити потребно око осам тона боје. Као круна наше акције планирамо сређивање фасаде стадиона, спољашње фасаде на начин на који су то наши ђедови урадили. Они су и изградили овај стадион тако што су куповали циглу по циглу. Ми планирамо да обновимо ту акцију да свако донира по једну циглу која кошта 20 динара“ каже Савић.

Радојичић додаје да су за оне који купе 100 цигала спремљене захвалнице, док че имена оних који купе 600 цигала бити угравирана на обновљеној фасади „Рајка
Митића“.

Црвена звезда у четвртак игра меч трећег кола квалификација за Лигу Европе управо на стадиону „Рајко Митић“ против прашке Спарте.