Прочитај ми чланак

„Звездаши седе у Скупштини Партизана, и рођаци и кумови Вазуре и Вучелића“

0

„Партизан је под окупацијом, то је клуб коме играче доводи и одводи БИА, клуб који неће освојити титулу и у чијој Скупштини седе звездаши", каже за Нова.рс Владимир Вулетић, бивши потпредседник ФК Партизан.

Некадашњи челник црно-белих је у интервјуу за наш портал открио бројне ексклузивне информације које су потресле српски фудбал.

Владимир Вулетић тврди да Милош Вазура, генерални директор Партизана, продаје играче, као и да је БИА наредила да се у Хумску доведе Милан Смиљанић.

Даље је објаснио и како је Вазура свом куму за свадбу поклонио проценат од трансфера, али и зашто Партизан неће бити шампион ове сезоне.

Недавно је одржана Скупштина ФК Партизан, на коју Вулетић није био позван.

„Скупштина је криминално организована, дан за дан, а према Статуту ФК Партизан, редовна Скупштина, што је ова и била, мора да буде заказана 14 дана пре одржавања. Својом одлуком сам напустио УО ФК Партизан али сам сматрао да највиши орган, Скупштину, не треба да напуштам. Она не репрезентације Управни одбор, међутим, данас је у доброј мери девастирана. Мислим на чињеницу да од 41 члана, ако одузмемо четири места која припадају навијачима, од преосталих 37 више од 20 чине директни рођаци, пријатељи, кумови Вазуре и Вучелића, који немају везе с Партизаном. Да зло буде горе, нису ни партизановци, него су звездаши, навијају за Звезду отворено. Дубоко сам желео да о свему што сам вама рекао известим Скупштину, то ми је била намера, да унутар клуба говорим о проблемима о којима треба говорити“, каже Вулетић за Нова.рс.

Бивши потпредседник црно-белих открио је и шта би урадио да је присуствовао седници Скупштине, и додатно објаснио како је она уопште организована.

„Нерон је запалио Рим, његов учитељ био је Петроније и он је годинама гледао Нероново лудило које је расло, али је био свестан да том лудилу мора да се стане на пут једном. Када је схватио да је лудило постало опасност по цео Рим, одлучио је да напише писмо у којем је рекао све шта је и како радио. Завршио је то писмо речима: ‘Рекох и спасох душу своју’. Моја намера је била иста, да кажем и спасем душу своју, али мени није био упућен позив. Замислите ситуацију у којој је било јасно да су сви чланови били позвани дан за дан, јер нико није ни добио прави позив већ су фингирани, само да не бих сазнао када је Скупштина. Иначе, оглашена је на клупском сајту тек дан након што је завршена, без икакве најаве. Они су се сви заједно, ови ‘ћевап чланови’ Управног одбора и двоглава квислиншка аждаја Партизана оличена у директору Вазури и председнику Вучелићу, уплашили ове истине, да се не сазна пред члановима Скупштине“.

Што се тиче тренутног стања у Хумској, Вулетић сматра да се црно-белима не пише добро.

„Партизан је данас под окупацијом, то је клуб коме играче доводи и одводи БИА на челу са слугом БИА Милошем Вазуром, клуб који се одриче и смењује потпредседника само зато што то захтева председник државе, који игра танго у двоје са Звездом, у неком лажном замаху бодовне предности и да ће моћи да освоји титулу. Партизан неће освојити титулу. То није лепо што кажем јер сам партизановац и било би ми драго да освоји“.

Члан Скупштине клуба је отворено, у оштром тону, заокружио опширну причу за Нова.рс.

„Неко ће рећи да сам само причао о криминалу у Црвеној звезди, Звезда је велики клуб, велика институција, али ово данас није Звезда, већ Вучићев поднотенкистички клуб. Тај клуб је данас бременит криминалном, о томе сам говорио пет година и неко је сматрао да сам био киван само на црвено-беле, не, мени је драг Платон, али ми је дража истина и не постоји драг и мање драг криминал. Криминал је криминал, да ли Вељка Беливука, да ли Звездана Терзића, да ли Милоша Вазуре, да ли команданта Вучковића, потпуно је свеједно, то су криминалци у сваком смислу те речи“, закључио је Вулетић.