Прочитај ми чланак

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ: Ослабљени смо, ал победа је циљ

0

FUDBAL-SRBIJA

Гледао сам јапански тим против Италије. Сјајни су били 60 минута. Закерони је мој велики пријатељ и некадашњи тренер, рекао је слектор Србије.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је данас да му недостаје 11 играча, али да ће упркос томе, ослабљени национални тим учинити све да победи Јапан у Новом Саду.

– Недостаје нам 11 играча који су раније били на списку, због повреда или сарадње са младом репрезентацијом. У сваком случају, верујем да ће играчи који изађу на терен дати све до себе да остваримо циљ и победимо селекцију Јапана – рекао је Михајловић.

Михајовић је истакао да је Јапан одличан противник, кога са клупе предводи Алберто Закерони.

– Закерони је мој некадашњи тренер и велики пријатељ. Он је био, добро сам запамтио, прави учитељ фудбала. Један од најбољих италијанских тренера. Пристао је два пута, на мој позив, да дође у Србију и одржи предавање на Школи за тренере Фудбалског савеза Србије. Гледао сам јапански тим на утакмици против Италије. Сјајни су били 60 минута, водили 2:0, а потом изгубили због неискуства. Види се, ипак, да је на челу тима италијански тренер – додао је Михајловић.

Капитен „орлова“ Бранислав Ивановић рекао је да не размишља да ли ће достићи Станковића, иако је до сада одигао 64 утакмице за национални тим.

– Свако има своју каријеру и своје циљеве. Понављам стално да бих волео да играм у репрезенатцији док год то заслужујем. Дејан је ликом и делом показао колико значи за наш фудбал. Померио је границе, верујте – до немогућег. Немогуће би било копирати га иако ћемо свакако у будућности покушати да будемо вође репрезентације по узору на њега. Ту пре свега мислим на начин на који је био вођа на терену и како је прихватао младе играче који тек улазе у репрезентацију – рекао је Ивановић.

Леви бек Манчестер Ситија Александар Коларов казао је да се добро сећа како је Станковић помагао младима који су улазили у репрезентацију.

– У време мог уласка у А репрезентацију Станковић је био афирмисан и потпуно остварен фудбалер у клубу и репрезентацији, а радио све да би се ми, млади, лакше прилагодили оном што нас чека у репрезентацији. Учио нас је да имамо праве циљеве, као да се понашамо у ком тренутку:, рекао је Коларов и додао да би волео да се октобарски термин закључи победом над селекцијом Македоније.

Утакмица између Србије и Јапана игра се у петак од 17.30 на стадиону Карађорђе у Новом Саду, док је меч са Македоније на програму 15. октобра у Јагодини.

(Танјуг)