Прочитај ми чланак

СИН ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА РАЗОЧАРАО СРБ: Отац му је био поносан Србин, а он маше …

0

Контроверзна зелена застава која је током меча рукометаша Србије и Црне Горе била присутна на трибинама, после историјског тријумфа Црногораца завршила на слављу у аутобусу

Син покојног глумца Данила Лазовића, Вук Лазовић, снимљен је како маше зеленом заставом након рукометашке утакмице против Србије.

Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

Контроверзна зелена застава која је током меча рукометаша Србије и Црне Горе била присутна на трибинама, после историјског тријумфа Црногораца завршила на слављу у аутобусу.

Комитски покрет из 1918. године је на челу са генералом Крстом Поповићем Божићном побуном устао против одлуке Подгоричке скупштине да се Црна Гора прикључи Србији, а многи навијачи репрезентације Црне Горе су управо ово видели као разлог да опрема буде у зеленој боји.

Лазовић, који носи број осам, био је члан младе селекције Србоје, али касније се определио да игра за Црну Гору пошто из Србије није добио позив.

Његов отац, глумачка легенда увек је поносно истицао да је Србин, цитирао је увек Његошев „Горски венац“ и јавно се гнушао црногорске нације.