Прочитај ми чланак

СЕНЗАЦИОНАЛНО: Дејо Савићевић уместо Платинија на челу УЕФА?

0

Легендарни фудбалер Црвене звезде Дејан Савићевић могао би на наследи Мишела Платинија на месту првог човека Европске фудбалске федерације (УЕФА).

dejan-savicevic-foto-printskrin-1462274974-898257На следећем Конгресу те организације Платини ће званично поднети оставку на место председника УЕФА, па ће у септембру бити изабран његов наследник.

Међу најозбиљнијим кандидатима за новог председника Европске фудбалске федерације су Шпанац Анхел Марија Виљар, Холанђанин Ван Праг и Пољак Збигњев Боњек.Међутим, како преносе Британски медији, у трку су се укључили и први човек Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић и председник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер.

Платини наредних година неће моћи да обавља било какву функцију у фудбалу. Он је првобитно кажњен, заједно са бившим председником ФИФА Сепом Блатером, на осам година забране, да би му потом суспензија била преиначена на шест година.

Некадашњи ас Јувентуса и репрезентације Француске се терети за „нелојалну исплату“ од два милиона швајцарских франака, када је био у функцији саветника. Због ове казне Француз се повукао из трке за новог председника ФИФА.