Прочитај ми чланак

СЕНЗАЦИЈА: Сјајни Троицки послао Надала кући

0

Наш тенисер Виктор Троицки приредио је право изненађење на мастерсу у Шангају, пошто је у мечу другог кола елиминисао Рафаела Надала са 6:3, 7:6.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Била је ово права сензација, којом је Троицки дошао до прве победе над Надалом у њиховом шестом међусобном дуелу.

Јасно је да Шпанац није већ дуже време у форми у каквој је био ранијих година, међутим против Троицког је био веома разигран, што додатно повећава значај победе нашег тенисера.

Атомски тенис играли су ови момци у појединим тренуцима, а Троицки је великим пожртвовањем и трудом успео да парира разорним ударцима Надала.

Надал се већ на старту суочио са брејк лоптама противника, међутим успео је да се избори са њима. Лако су у наставку оба тенисера поене освајали на свој сервис, све до 7. гема.

Брејк Троицки је при резултату 40:30 за Надала у 7. гему кренуо храбро и одлучно у напад, што се и исплатилом нашем тенисеру. Коначно је након три врхунска поена одузео сервис петом рекету света.

Ношен резултатом из претходног гема Троицки је веома лако осигурао зарађени брејк.

Нови брејк – Виктор води 1:0 у сетовима – И више него расположенод делује 31. тенисер света, који је успео да поново одузме сервис Надалу и тако поведе са 1:0 у сетовима (6:3).

У другом периоду у првх није било брејкова, али је поново Троицки био тај који се боље сналазио на сервису ривала. Оба играча контролисала су гемове у којима су севирали, па је сет отишао у тај-брејк.

Тај-брејк: Није најбоље започео 13. гем Троицки, пошто је Надалу дозволио мини-брејк, али је наш тенисер убрзо анулирао тај дефицит. Преломни тренутак био је 7. поен у тај-брејку, када је Троицки након 38 удараца бекенд паралелом натерао Шпанца да погоди мрежу.

Сјајним ретерном Виктор је Надала оставио немоћним и тако поен преточио у највеће изненађење турнира у Кини.

Наредни ривал Троицком биће победник меча Тејлор Фриц – Роберто Баутиста Ахут.