Прочитај ми чланак

СЕНЗАЦИЈА Олга Даниловић избацила 19. играчицу света на Аустралијан опену

0

Олга Даниловић је на дебитантском мечу на Аустралијан опену остварила највећу победу у каријери јер је са 2:1 (7:5, 3:6, 6:4) елиминисала Хрватицу Петру Мартић. У другом колу Олга се састаје са Американком Шелби Роџерс, 57. на WТА листи.

Одиграла је Олга сјајно дебитантски сет на Гренд слемовима. Три аса, одличан проценат убаченог сервиса (84 одсто), донели су јој два брејка и победу од 7:5 против 19. тенисерке на свету.

Искусна 30-годишња Хрватица је брејком отворила други сет. Олга је одмах покушала да узврати али није имала довољно концентрације. Мартићева је водила и са 5:2, Олга је успела да да узврати али је у маратонском деветом гему трећи пут изгубила сервис чиме је 19. тенисерка света освојила сет 6:3 и изједначила на 1:1.

У трећем сету Олга је показала коначно и квалитет и таленат и невероватну енергију. Два пута је губила сервис, али је три пута направила брејк и на крају заслућено славила 6:4. Бриљантно за дебитантски наступ на Гренд слемовима и најзначајнија победа у каријери. Треба рећи да је Олга до главног турнира дошла кроз квалификације у Азији. Следећа ривалка наше тенисерке, 183. на WТА листи је 28-годишња Американка Шелби Роџерс.