Прочитај ми чланак

САША ЂОРЂЕВИЋ ОТВОРЕНО О МАРЈАНОВИЋУ, свом одласку, медијском циркусу!

0

Медиски циркус који је направљен представља непоштовање институције репрезентације и правила која постоје унутар ње. A она постоје 53 године, а не последње три - рекао је селектор Србије.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Селектор кошаркаша Србије Aлександар Ђорђевић отворено је причао о својим размишљанима за одлазак са места селектора, о Бобану Марјановићу, о новом руководству КСС.

У интервјуу за НИН, Ђорђевић је испричао зашто је љут на Марјановића и да ли ће ново руководство кошаркашког савеза имати његову подршку.

Председник КСС Драган Ђилас је најавио одлазак из савеза, а занимљиво ће бити ко ће бити нови први човек и да ли ће Ђорђевић рачунати на подршку.

– Одговорићу овако, да ли ново руководство рачуна на моју подршку? Направили смо одличан пројекат захваљујући Бодирогиној идеји, били смо сјајан тим, покушавали смо да утичемо на његову одлуку до последњег момента и жао нам је што нас је напустио.

– Без обзира на његов одлазак наставили смо да функционишемо као тим. Одлука Драгана Ђиласа је помало неочекивана, иако се негде могао наслутитити такав развој догађаја.

– Још нисмо стигли да разговарамо,мене су клупске одлуке одвеле на другу страну. Уколико се постави питање мог статуса, нећу имати проблем да се склоним, без обзира на уговор који имам. Не размишљам о повлачењу иако у овом тренутку има много разлога за такво размишљање.

Ово лето је било бурно, пре свега због квалификација за Олимпијске игре, а затим и беспотребне полемике око Бобана Марјановића.

– Љут сам на Марјановића, јер не разуме шта пропушта. Када играч заврши каријеру не жали за оним што је урдио, већ за оним шта није урадио.

– Не желим да тој деци  дозвољавам да пропуштају велике ствар, због разлога који су нејасни. марјановић је пропустио да буде део историјског успеха, да свом народу донесе радост. Он је изванредан играч, вредан момак, али прави грешке. Сваки разлог за отказивање је легитиман, али као прави професионалац треба то да каже на време да бисмо сви могли да се припремимо.

– Добиће позив и наредне године, уколико буде добро играо и уколико ја као селектор будем мислио да заслужује да буде позван. И опет је на њему да се одазове. То нема никакве везе самном.

Ђорђевић је помињао да постоје велики разлози за његово повлачење

– Разлози нису везани за кошарку, за терен за унутрашње односе у савезу. Постављам питање – да ли су се кошаркашка јавност и медији овог  и претходних лета према репрезентацији односили на прави начин?

– Мислим да се тако нешто није дешавалао никада ни у једној акцији кошаркшаке репрезентације, ма ко да је селектор и ма каква год да је била екипа, ма ко да је био позван.

– Медијски циркус који је направљен представља непоштовање институције репорезентације и правила која постоје унутар ње. A она постоје 53 године, а не последње три. Било је озбиљних провокација,м које су можда чак биле и срачунате.

– Реч је о покушају манипулације на изузетно високом нивоу. не параноишем, ово причам већ две године. Схватио сам то када је Бодирога одлучио да оде из Савеза. У свему томе  очигледно се није рачунало на снагу личнпости човека који је био провоциран – истакао је Ђорђевић.

Опширнији интервју прочитајте у НИН-у.