Прочитај ми чланак

Саопштење ФК Партизан: Покрао нас човек лоших намера

0

sp-slika-panoramaСудијска крађа је тешко дело. Ова се догодила ноћу, са умишљајем. Тим тешким делом мора се под под хитно позабавити Фудбалски савез Србије, његови дисциплински и други органи и друштво у целини.

Завршен је 150. вечити београдски дерби, Црвене звезда је у Хумској савладала Партизан са 2:1, а поред голова још дуго ће се, барем на црно-белој страни Топчидерског брда, причати о одлукама главног арбитра Владе Глођовића и његових помоћника.

Пар сати после дербија огласио се и фудбалски клуб Партизан чије саопштење преносимо у целости.

Сви су се чудили делегирању искусног судије да први пут у животу суди вечити дерби. После утакмице је јасно са којим и каквим задатком је послат у Хумску 1.

Вечерас се у Хумској 1 обрео човек лоших намера. Човек послат са само једним задатком – унизити фудбалску игру, себе промовисати у неславну звезду вечери, уништити све добро што одликује највећу утакмицу ових простора.

Човек лоших намера је вешто посматрао свој плен. Мисао да се нађе у друштву одабраних, који Партизану нису свирали пенал две деценије, обузимала га је и помућивала оно што сваки судија мора да има на уму: он мора бити симбол правичности и поштења.

Прекршај над Немањом Михајловићем је један од најеклатантнијих, готово уџбеничких примера у којима се недвосмислено досуђује најстрожа казна. Не и код човек лоших намера. Мирно је посматрао и одмахивао руком. Као да жели да одбије било какву примисао савести и морала, као да су то категорије које начелнику Полицијске управе у Врбасу никада нису биле познате.

Тек што је Партизан повео и капитализовао знатно сигурнију и офанзивнију игру у пољу током већег дела првог полувремена, човек задатка је закључио да мора енергичније извршити свој део посла.

Накнадно досуђени прекршај у 25. минуту за играче вечитог ривала, два непостојећа офсајда, од којих је један био крунисан поништеним голом Михајловића су потпис над најбруталнијом  крађом у историји вечитих дербија.

Судијска крађа је тешко дело. Ова се догодила ноћу, са умишљајем. Тим тешким делом мора се под под хитно позабавити Фудбалски савез Србије, његови дисциплински и други органи и друштво у целини. Најоштрије захтевамо адекватну казну за почињено дело, па макар починилац био и полицајац, особа која је, гле апсурда, задужена за чување јавног реда и мира, а не за његово ремећење пред милионским аудиторијумом Србије“, закључује се у саопштењу Партизана.