Прочитај ми чланак

Сампрас: Ђоковић ће бити ГОАТ

0

Пит Сампрас и Тим Хенман, двојица легендарних тенисера, дискутовали су о питању ГОАТ-а.

Трку за најбољег тенисера свих времена воде Роџер Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић.

Једно од главних питања је и број освојених Гренд слемова.

„Новак и Рафа су млађи од Роџере, ко зна још колико дуго Федерер може да игра. Ако Новак и Рафа играју на овом нивоу још пет година, они ће врло лако прећи 20 Гренд слемова. Знам, Роџер има 20, али они ће то урадити“, рекао је Сампрас и додао:

„Рафа док год буде играо Ролан Гарос, он ће освајати. Евентуално, још неки Гренд слем (поред РГ прим. аут). Мислим да Роџер може да освоји још неки ГС. Нисам сигуран да му ова дуга пауза помаже, требало би.“

Хенман предност у трци даје српском играчу.

„Сагласан сам са тобом са овим у вези са годинама и Новаком, посебно Новаком. Знам да Рафа има много више физичких ’питања’, подложан је повредама. И онда када погледате Новакову физичку спрему, године, колико је доминантан. Мислим да је освојио пет од последњих седам Гренд слемова тако што је побеђивао после пет сетова. Он је веома тежак ривал и ако бих морао да одаберем једном име, то је Ђоковић“, рекао је Хенман.

Сампрас је сагласан са Британцем и додаје да ће Ђоковић у наредне три, четири године и по овом питању бити најбољи.

„Вимблдон. Мислим, он је побеђивао свуда. У праву си. Не бих да изразим непоштовање према Роџеру и Рафи, мислим да је то Ђоковић (освојиће највише ГС прим. аут), ако ствари буду добро текле по њега и ако буде био физички и ментално спреман у наредне три, четири године он ће вероватно успети у томе“, закључио је Сампрас.