Прочитај ми чланак

САЛЕ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Неминован још један изостанак!

0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије ни ове године неће моћи да рачуна на све играче које је желео да има у тиму за Европско првенство.

Месец дана уочи почетка Европског првенства у кошарци селектор репрезентације Србије Aлександар Ђорђевић сусрео се са новим проблемом.

Фото: Н.С.

Јуче је припреме репрезентације због проблема са повредом десне шаке напустио Марко Симоновић, а „Новости“ данас преносе да бивши члан Црвене звезде мт:с неће играти на Европском првенству!

„Марко Симоновић се пожалио на бол у шаци и палцу десне руке, па је са медицинским тимом наше сениорске селекције са Копаоника стигао у Београд на додатне прегледе. Као прва мера предузета је имобилизација палца, а када се обаве сви прегледи и заврши дијагностика, биће одлучено о начину даљег лечења“, наводи се у саопштењу на сајту КСС.

Након првих прегледа установљено је да се ради о озбиљном проблему и да новог члана Зенита чека нешто дужа пауза, а то значи да неће моћи да помогне „Орловима“ на Еуробаскету.

Овакве вести представљају још један у низу проблема за селектора Ђорђевића који због повреде не може да рачуна ни на Немању Бјелицу, а познато је да је Никола Јокић овога лета „ођавио“ национални тим.

Велики је проблем то што Ђорђевић на крилним позицијама нема превише избора, а не треба подсећати на то какву је сезону имао Симоновић и колико би његово присуство у тиму значило „Орловима“.

Европско првенство игра се од 31. августа до 17. септембра, а наш национални тим игра у Групи Д против селекција Турске, Велике Британије, Русије, Белгије и Летоније.