Прочитај ми чланак

САДИК ХЕРОЈ ПАРТИЗАНА, црно-бели разбили Астану за прву победу у Лиги Европе!

0

Црно-бели су офанзивном игром дошли до три бода у Казахстану, али су пропустили неколико изгледних прилика за још убедљивији резултат

Фудбалери Партизана победили су Астану са 2:1 у мечу 2. кола Лиге Европе на Астана Арени, уз одличну игру двоструког стрелца Умара Садика.

Баш као што је било и најављивано, од самог старта тренер Саво Милошевић извео је изузетно офанзиван састав црно-белих. Занимљиво, био је ово “прекопиран” састав из првенственог дуела са Радничким из Ниша, а и овога пута, одлука Милошевића, испоставило се као право решење.

Ипак, на овом сусрету, почетну иницијативу имала је Астана. Током првих 15 минута жестоко су „притискали“ последњу линију црно-белих, али, без конкретнијег учинка. Са друге стране, Партизан се успешно бранио и стрпљиво чекао и дочекао своју шансу.

Средином полувремена, „отупео“ је напад домаћих фудбалера, а црно-бели то користе и прете у неколико повезаних напада. Тако, у 30. минуту, после гужве у казненом простору и добре интервенције голмана Ерића, Павловић снажно шутира, а лопта се одбија до Садика који користи шансу и постиже гол за почетно вођство.

До краја првог дела игре, црно-бели су се потпуно ослободили притиска, напали и били бољи ривал на терену, али промене резултата није било.

По повратку са одмора, наставили су црно-бели у истом ритму. Тако већ у 47. минуту Сума пропушта прилику да дуплира вођство. Тошић је „повукао“ брзу контру, прошао кроз средину, додао до Суме, који промашује оквир гола из врло изгледне ситуације.

И поред тога, наставили су црно-бели да ређају шансу за шансом, а најбољу је пропустио Тошић у 56. минуту, када је после додавања Суме, буквално сам излетео испред одличног голмана Астане, Ерића, и није успео да га савлада.

До краја, распламсала се додатно игра на Астана Арени. Тако су таман домаћи фудбалери „запретили“, средином другог дела игре, када је уследила акција „за уџбенике“. Асано је добио лопту на неких 25 метара од гола Ерића, додао до Натха, који је одлично пронашао Садика који „као ексер“ закуцава лопту у мрежу Астане!

Ипак, није могло да прође без „драме“. Тако је прво поништен гол Садика за 3:0, да би у 85. минуту Сигурјонсон смањио резултат на Астана Арени и тако унео додатну неизвеснот у последњих 5 минута меча. Уследила је велика борба, у којој су се црно-бели боље снашли и задржали стечену предност за прву победу у лиги Европе.

Састави:

Партизан: Стојковић, Урошевић, Павловић, Остојић, Милетић, Натхо, Здјелар, Асано, Сума, Тошић, Садик

Стевановић, Вујачић, Ивановић, Шћекић, Брежанчић, Марковић, Стевановић

Астана: Ерић, Томашевић, Ротариу, Сигурјонсон, Рукавина, Бејсебеков, Маевски, Шимунович, Пертсук, Шомко, Кизниченко

Мокин, Мужиков, Томасов, Јанга, Пестников, Муртазајев, Жалмукан

Стадион: Астана Арена