Прочитај ми чланак

РУСКИ НAВИЈAЧ ИЗ МОСКВЕ: Ми и Срби смо прегазили Енглезе у Марсеју!

0

Руси и Срби су прегазили енглеске хулигане на улицама Марсеја у претходна два дана, тврди за Информер навијач Спартака из Москве који нам се јавио из тог француског града.

ruski navijaci

AP/Photo

Уз помоћ пријатеља, навијача Црвене звезде, којег веже дубоко пријатељство са Русом из Москве, Информер је дошао до навијача Спартака који се међу првима отиснуо пут Француске на Европско првенство.

Сувишно је рећи да је био у првим „борбеним“ редовима током дводневног „рата“ са Енглезима.

Добили смо сигнал да окренемо Руса усред утакмице „баћушки“ са Енглезима, што нас је мало изненадило. Очекивали смо стадионску буку у слушалици, али…

– Нисам на стадиону, у пабу сам са пријатељима у Марсеју. Зашто нисам на трибинама? Немам карту за утакмицу. Зашто сам онда дошао у Француску? Па, у провод – грохотом се насмејао фан Спартака.

На питање да нам мало приближи дешавања из Марсеја, јер на снимцима делује као да је тамо била ратна зона, Рус каже:

– Верујем да ти снимцима нису потребни додатни описи. Било је жестоко, нападали смо Енглезе где год смо их видели. Могу слободно да кажем да смо их прегазили!

Као што се могло и претпоставити, уз Русе је било и српских навијача.

– Да, има Срба са нама, тукли су се и они са Енглезима, раме уз раме са Русима. Чији су навијачи? Верујте ми да не знам. Нисам видео да носе обележје неког клуба. Ни ми их не носимо. Овде смо да бранимо боје Русије, а браћа Срби су уз нас – подвлачи наш саговорник.

На питање где ће сада када је готов „дерби“ са Енглезима, Рус каже:

– Ми смо наш дерби добили и то убедљиво! Сад идемо у наредно коло!

Питали смо га за име, како да га представимо читаоцима, а момак из Москве нам је поручио:

– Ма, ставите било које руско име, наравно да вам нећу рећи право! Знате онај цртани Маша и медвед? Е, ставите – Медвед! Био сам пре четири године у Пољској на ЕП, било је сјајно, али сам после тога месец дана био иза решетака. И сада бих да се супер проведем, али ако може без тог последњег дела – насмејао се Рус, пардон, Медвед!