Прочитај ми чланак

РУСИЈА СЛОМИЛА СРБИЈУ У ДРАМАТИЧНОМ МЕЧУ: Богдановић касно прорадио…

0

Зборњаја остаје прва у групи после победе од 75:72

Кошаркашка репрезентација Србије забележила је први пораз на Еуробаскету, пошто је у другом колу групе Д боља била Русија. Зборњаја је на крилима незаустављивог Шведа, који је погађао у кључним тренуцима дошла до друге победе од 75:72на првенству и тренутно су на 1. месту у групи.


Србија је лоше одиграла завршницу последње деонице, где су се Руси одлепили на +9 у једном моменту. Покушали смо то да стигнемо, спустили смо разлику на четири поена предности, али су Руси увек у тим ситуацијама проналазили решење и долазили до коша, док наш тим није успевао да пронађе шут.

Наши кошаркаши се нису предавали и јурили су предност Руса до последњих секунди. На крају је Милосављевић промашио једно од два бацања и Руси су имали три поена разлике пола минута пре краја. Промашили су свој последњи напад, а затим је Богдановић фаулиран из контре на две и по секунде до краја. Промашио је оба бацања и то је био крај.

Богдан Богдановић није био у свом ритму у 1. полувремену, где је постигао свега један поен. У другом је коначно почео да игра, али су га испратили само још Марјановић са 19 и Лучић са 12 поена. Фалио је учинак осталих играча за бољи резултат.

РУСИЈА – СРБИЈА 75:72 (18:21, 22:17, 18:13, 17:21 )

ТОК МЕЧА:

Србија је тојком Лучића отворила меч, али је узвратио Кулагин за два, а онда је Швед ушао у серију, – најбољи играч Русије је погодио две узастопне тројке, да би затим и Воронцевич погодио за 10:0 у корист “Зборњаје“, па је Ђорђевић одмах прекинуо налет Руса тајм-аутом.

Наш тим се консолидовао уласком Бобана Марјановића, па је уз његове поене, а затим и поене Лучича направила серију од 11:0 и повела са 14:10. До краја четвртине Србија је задржала предност и водила је са 21:18.

Швед је и другу деоницу одлично отворио, везао је пет поена и поново донео предност Русији. Наш тим је са много проблема отворио другу деоницу, али је тројком Милосављевића прекинуто мучење.

Током већег дела првог полувремена игра нашег тима у нападу сводила се на спуштање лопте на Марјановића, који је у првом полувремену убацио 13 поена и одржао је Србију у игри. Богдана Богдановића није ишао шут у том периоду. Промашио је све из игре, и имао је свега један поен на полувремену.

Руси су то искористили и на полувремену су водили са 40:36.

Коначно је прорадио Богдан у трећој четвртини! Прва тројка била је назнака да је коначно кренуо шут најбољег српског играча. Међутим, и најбољи руски кошаркаш је такође желео да покаже шта зна, па је и он погодио са дистанце неколико пута. Углавном смо током већег дела трећег периода игре гледали револверашки обрачун Богдановића и Шведа, а Руси су пред крај треће деонице везали две тројке и дошли до осетније предности пред поледњу деоницу – 58:51.

Бобан Марјановић је одлично отворио последњи период игре. Снажно је закуцао, затим погодио са линије слободних бацања, да би потом и Лучић погодио за три поена, чиме се предност “Зборњаје“ потпуно истопила и опет смо имали егал меч.

Међутим, после тога Руси поново стварају серију којом долазе до озбиљније предности. Имали су чак +9 на четири минута до краја. Србија је узвратила поенима Богдановића са линије пенала, а затим и добром контром коју је завршио Лучић поенима уз фаул.

Руси су ипак дошли до озбиљније предности у завршници, коју су наши кошаркаши јурили до последњих секунди. На крају је Милосављевић промашио једно од два бацања и Руси су имали три поена разлике. Промашили су свој последњи напад, а затим је Богдановић фаулиран из контре на две и по секунде до краја