• Почетна
  • СПОРТ
  • Рукометна сензација године: Љуба Врањеш шампион Европе!
Прочитај ми чланак

Рукометна сензација године: Љуба Врањеш шампион Европе!

0

14016448451762

 Фленсбург за који играју Срби Драшко Ненадић и Богдан Радовијевић у финалу савладао Кил 30:28 и освојио прву титулу у историји

Сензација! Нико им није давао шансе, а они су се попели на кров Европе. Рукометаши Фленсбурга нови су освајачи Лиге шампиона, пошто су у свенемачком финалу савладали Кил и први пут у историји приграбили титулу најбољег тима Старог континента – 30:28.

Тим некадашњег селектора Србије, Љубомир Врањеш најпре је у полуфиналу направио огромно изненађење савладавши Барселону, а данас још веће пошто је на колена бацио Кил, надокнадивши шест голова заостатка и из трећег покушаја покорио Европу, имајући у виду да су поражени у претходна два финала (2004, 2007).

Била је то Врањешова хладна освета Килу, јер је као играч Фелсбурга поражен од овог тима у финалу Лиге шампиона 2007 (55:57),

Јунак меча свакако је шведски голман Матијас Андерсон, који је имао фантастичних 20 одбрана и тако донео шампионски пехер, а током сезоне велики допринос имали су и српски интернационалци Драшко Ненадић и Богдан Радовојевић.

( Моззартспорт )