Прочитај ми чланак

Рукометашице са првим снегом пожелеле прву медаљу

0

sp-rukometasice_620x0

Обичај је да се замисли жеља када падне први снег. Рукометашице Србије нису откриле о чему су маштале док су гледале како пахуље прекривају околину хотела „Соларис“ у Врњачкој Бањи, али београдским новинарима је било јасно да све желе само медаљу на Светском првенству у нашој земљи (6 – 22. децембра). Прву у историји српског рукомета на великим такмичењима.

Још десет дана остало је до отварања и прве утакмице са Јапаном у оквиру Б групе, а последњи викенд пред старт шампионата, наше даме имаће три јаке провере на припремном турниру „Трофеј Србије“.

– Хрватска долази у најјачем саставу, а Ангола има неколико играчица које су наступале у Француској, ради се о веома озбиљној екипи. Када смо „бирали“ групу на СП, гледали смо да је избегнемо у укрштању. Македонију смо већ савладали на Медитеранским играма. Биће то три веома озбиљне провере – поручио је селектор Саша Бошковић.

За место у тиму бори се 21 девојка, а шеф стручног штаба ће после контролног турнира имати јаснију слику ко неће конкурисати за састав против: Јапана, Алжира, Бразила, Данске и Кине у оквиру Б групе у „Чаиру“.

– У Ниш путује 19 играчица, 16 ће бити пријављено, плус три резерве. Најбитније је да не буде повреде, а онда ћемо одредити ко неће бити у тиму. Још нисам донео одлуку, али зна се да нећемо водити једног бека и пивота – истакао је Бошковић, подсетивши да су све девојке сјајне и да заслужују место у репрезентацији.

У односу на прошлу годину, када је Србија освојила четврто место на ЕП, конкуренција је јача на позицији пивота.

(Новости)