• Почетна
  • СПОРТ
  • Рукомет: ,,Битка за Србију“ – Војводина надиграла Партизан
Прочитај ми чланак

Рукомет: ,,Битка за Србију“ – Војводина надиграла Партизан

0

(Мондо)

Рукометаши Војводине победили Партизан у дербију 21. кола и преузели лидерско место на табали. Прекид у 50. минуту због навијача.

vojvodina partizan
Војводина је на врху Суперлиге, Партизан је доживео први пораз!

Новосађани су пред својим навијачима, у пуној дворани на „Сланој бари“, успели да победе Партизан и да дођу на корак од освајања шампионске титуле.

Војводина – Партизан 30:28!

Црвено и црно-бели имају исто освојених бодова (по 38) пет кола пре краја, али је екипа Момира Рнића успела да са већом разликом победи Партизан него што су у првом мечу у сезони поражени на Бањици (23:24).

Вукашин Стојановић, Урош Елезовић и пивотмен Стеван Попов имали су одлично вече, али је јунак ипак био чувар мреже Станко Абаџић. У другом полувремену био је несавладив.

Тренер Партизана Александар Брковић имао је великих проблема пред меч у Новом Саду. Због повреда и болести два дана пред утакмицу радио је само са девет играча. Ван строја су били Павловић, Мештер, Вања Илић, недовољно опорављени капитен Максић… То се на крају и одразило на коначан резултат.

Партизан је већи део меча имао предност, у првом полувремену и по неколико голова разлике. Међутим, црно-бели никако нису успевали да „преломе“ дерби сезоне, Војводина је успевала да одржи резултатску равнотежу.

Новосађани су у 49. минут после дужег времена успели да поведу. Урош Елезовић је постигао гол са левог бека, али онда су настали проблеми у дворани. Наравно, са хулиганима.

Сјајан амбијент покварио је навијач који је улетео на терен с намером да се обрачуна са припадником ривалске групе. Редарска служба је брзо реаговала, покушала је да врати изгредника на трибину, али су онда настали нови проблеми, чак је и искусни рукометаш Партизана Бранко Радановић био умешан у целу гужву.

Ситуација се смирила тек после жестоке интервенције жандармерије на делу трибине где је била смештена Фирма.

 

Актуелни шампион из Београда врло лоше је у завршници одиграо играча мање, није искористио неколико сјајних прилика да опет дође у вођство. Са друге стране, Љубомир Јошић је први пут „лалама“ донео два гола предности 27:25. Такође, голман Војводине Абаџич био је феноменалан у финишу. Бранио је све, па чак и улаз Богдана Радивојевића с крила у тренуцима када је Партизан имао два играча више.

Црно-бели су правили грешку за грешком, док је Воша деловала све боље и практично сваки пропуст противника и добру одбрану свог голмана кажњавала.

Војводина је на крају заслужено стигла до толико жељена два гола предности.